Miliardar arestat după ce a coborât dintr-un avion. Ce făcea pe insula lui privată

Ultima actualizare: 13-11-2019 10:17
Fondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté - 4
Getty

Fondatorul Cirque du Soleil, miliardarul canadian Guy Laliberté, a fost reţinut marţi de poliţie pentru cultivarea de canabis pe insula sa privată din Polinezia Franceză.

Cu câteva săptămâni mai devreme, poliţiştii arestaseră un apropiat al miliardarului din Quebec în posesia drogului şi descoperiseră fotografii ale plantaţiilor în telefonul său mobil.

Mai multe imagini descoperiți în galeria foto

Guy Laliberté a fost arestat la coborârea dintr-un avion şi urmează să se prezinte miercuri în faţa unui judecător de instrucţie. Justiţia încearcă afle dacă drogul face obiectul unui trafic.

Potrivit unui comunicat al companiei sale, Lune Rouge, "Guy Laliberté se disociază complet de orice zvon care îl implică de aproape sau departe în vânzarea sau traficul de stupefiante". El foloseşte acest canabis în scopuri "medicale" şi "strict personale", se arată în comunicat, informează Agerpres.

Pakalolo-ul (denumirea în polineziană a canabisului) a fost crescut într-un recipient închis. "La Nukutepipi, toată lumea îl ştie", a declarat pentru AFP unul dintre cei 120 de angajaţi ai acestui atol privat, situat în arhipelagul Tuamotu, care a dorit să rămână anonim, dar a menţionat creşterea a "zeci de plante de paka".

Laliberté a investit deja în marijuana în scopuri medicinale în Canada.

Începând din luna iulie, canadianul îşi închiriază atolul, pentru suma de 900.000 de euro săptămânal. Oaspeţii au la dispoziţie 16 vile extrem de luxoase în mijlocul unei naturi virgine.

În plus, rar pentru un atol, Nukutepipi dispune de o lentilă de apă dulce care permite unui număr de 11 grădinari să cultive numeroase plante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO