Acrobatul de la Cirque du Soleil, mort. Ce au văzut martorii înainte de căzătura tragică


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Martie 2018 14:28
Categorie: Stiri externe

O tragedie îndoliază celebra trupă Cirque du Soleil. Un acrobat experimentat a murit după ce a căzut pe scenă în timpul unui spectacol.

Artistul, în vârstă de 38 de ani, a căzut în timp ce realiza o acrobaţie aeriană în cadrul unei reprezentaţii în oraşul Tampa din Florida. A fost transportat imediat la spital, însă a murit câteva ore mai târziu, din cauza leziunilor suferite.

Experimentatul acrobat Yann Arnaud, în vârstă de 38 de ani, evolua în cadrul spectaculosului show Volta. Unul dintre spectatori povesteşte că artistul dădea semne că are dificultăţi în timpul unui număr de sărituri pe care îl efectua pentru prima oară în faţa publicului.

Martor: "Am văzut că unul dintre artişti se chinuia în mod evident să se ţină de sfoară. Am văzut că cei doi acrobaţi au schimbat priviri între ei şi nu ştiu dacă era ca să se asigure că sunt în regulă, însă puteai să îţi dai seama că o să se întâmple ceva...”

Din nefericire, chiar aşa a fost. Artistul n-a reuşit să se menţină pe frânghie şi s-a prăbuşit pe scenă.

Martor: ”Nu aş vrea să spun că a dat cu capul de podea, însă partea superioară a corpului s-a lovit de scenă.”

Echipele de prim ajutor au venit imediat pe scenă, însă era deja prea târziu.

Martor: ”A fost groaznic...Auzeai țiptele oamenilor din sală, erau şi copii acolo, speriaţi...”.

"Marea familie a Cirque du Soleil este în stare de şoc şi devastată de această tragedie", a declarat Daniel Lamarre, preşedintele companiei, într-un comunicat.

Însă spectatorii se întreabă dacă moartea actrobatului nu putea fi evitată.

Martor: ”Aş fi vrut ca cineva să fi observat că se chinuia. Aşa ceva îţi schimba părerea asupra lucrurilor care se întâmplă în culise. Te face să te întrebi care este preţul unor clipe de distracţie...”

VIDEO PROTVPLUS.RO