Migrația a devenit o problemă tot mai gravă pentru statele UE. Bulgaria a trimis 350 de militari la graniţa cu Turcia

×
Codul embed a fost copiat

Bulgaria a trimis 350 de militari la graniţa sa cu Turcia în sprijinul poliţiei de frontieră din cauza unei presiuni în creştere a migraţiei.

Peste 6.500 de persoane intrate ilegal în Bulgaria au fost arestate până în septembrie, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2020.

Mai departe pe ruta migrației, într-o țară de destinație precum Austria de la începtul anului au fost depuse peste 23.000 de cereri de azil mai mult decât dublul celor din 2020. Tensiuni mari sunt și la granița dintre Belarus și Polonia. Sute de migranți vor să forțeze intrarea în spațiul Uniunii Europene.

Aproximativ 800 de migranţi clandestini - cei mai mulţi originari din Siria, Afganistan şi Pakistan - intră săptămânal în Austria dinspre Ungaria. Populaţia landului austriac Burgen se declară exasperată, şi chiar terorizată.

Patronul unui magazin de arme din Oberwart spune că vânzările reflectă frica de migranţi a localnicilor.

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Robert Pawel, antreprenor: ”Vin foarte mulţi să cumpere spray-uri cu piper, pe care le dau copiilor să le aibă asupra lor, chiar dacă vârsta legală e de la 18 ani. Oamenii sunt speriaţi”.

Autorităţile au desfăşurat 400 de poliţişti şi o mie de soldaţi la graniţa landului Burgen cu Ungaria, dar fără efecte notabile.

Hans Peter Doskozil, Guvernatorul Burgenland: ”Nu doar guvernul austriac este neputincios, ci şi Uniunea Europeană în ansamblu. UE este incapabilă să facă faţă acestei probleme”.

Şi totuşi, Ungaria a construit garduri încă din 2015 la frontiera cu Serbia şi Croaţia pentru a bloca fluxul de migranţi. Premierul Viktor Orban a anunţat recent că a cheltuit cel puţin 1,6 miliarde de euro pentru protecţia frontierelor.

Atât Polonia cât şi Lituania construiesc garduri de sârmă ghimpată la frontierele lor cu Belarus, pentru a limita afluxul de migranţi orchestrat cu bună ştiinţă de regimul Lukaşenko.

Gintarė Skaistė, prim-ministru Lituania: ”Construim această barieră din bugetul de stat. Estimăm un cost de 150 de milioane de euro. Am transmis şi solicitare de fonduri europene pentru finanţarea infrastructurii acestui proiect”.

În urmă cu o lună, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia şi Slovacia - au cerut Comisiei Europene finanţarea acestor bariere, explicând că acestea servesc intereselor întregii Uniuni Europene.

Ulterior, Germania şi-a oferit sprijinul ţărilor din prima linie a valului de refugiaţi. Mai ales că aproape 6 mii de persoane au traversat ilegal frontiera dinspre Polonia de la începutul anului.

Horst Seehofer, ministru Germania: ”Am sugerat colegilor noştri să organizăm pe teritoriul polonez patrule mixte, germano-poloneze. Folosirea migranţilor drept armă politică este o ameninţare hibridă. Această problemă o putem rezolva doar unindu-ne eforturile la nivelul UE”.

Deocamdată însă, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că Uniunea Europeană nu va finanţa "garduri de sârmă ghimpată şi ziduri" la frontiere pentru a împiedica venirea migranţilor.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Ucraina afirmă că a lovit două depozite de muniţie în Rusia
Ucraina afirmă că a lovit două depozite de muniţie în Rusia

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, a anunţat armata ucraineană, relatează AFP.

Femeie dată dispărută, găsită decedată într-un canal de irigaţii din Buzău
Femeie dată dispărută, găsită decedată într-un canal de irigaţii din Buzău

Femeia în vârstă de 50 de ani dată dispărută în zona unui canal de irigaţii în noaptea de joi spre vineri a fost găsită decedată de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Cine este Cristiana Barsony-Arcidiacono, femeia a carei firma a fost legata de pagerele care au explodat in Liban
Cine este Cristiana Barsony-Arcidiacono, femeia a carei firma a fost legata de pagerele care au explodat in Liban

Vorbeşte şapte limbi, are un doctorat în fizica particulelor, un apartament în Budapesta decorat cu propriile ei desene pastelate de nuduri şi o carieră care a dus-o prin Africa şi Europa, făcând activităţi umanitare, transmite Reuters.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.