Legea imigratiei. Melania Trump ar fi fost deportata din SUA, daca Donald Trump era presedinte in 1990, cand ea era fotomodel
Melania Trump ar fi putut fi deportata si i s-ar fi interzis sa mai intre in SUA daca Donald Trump ar fi fost presedinte cand ea era fotomodel in 1990, sustine un specialist in legile imigratiei.
In 1996, doamna Trump - pe atunci avea numele Knauss - era platita pentru munca sa din America in domeniul modei in timp ce se afla acolo in calitate de vizitator, cu viza de turist, incalcand astfel legea - potrivit unor documente obtinute de Associated Press si citate de Independent.
In felul acesta, ea ar fi castigat peste 20.000 de dolari in cele 7 saptamani in care a lucrat inainte sa obtina permisiunea legala de a munci in SUA.
Melania a aplicat pentru Cartea Verde de munca on 2001 si a devenit cetatean al SUA in 2006, fara sa dezvaluie prea mult din trecutul sau.
Conform noilor reguli impuse de Donald Trump, luna trecuta, functionarii de la imigrari sunt acum obligati sa-i deporteze pe strainii care "s-au angajat in fraude sau denaturarea intentionata a unei chestiuni oficiale , legata de o agentie guvernamentala".
Melania Trump a anuntat ca resedinta presedintelui american, Casa Alba, se va redeschide pentru public pe 7 martie
Presedintele american locuieste la Casa Alba, insa resedinta in sine apartine poporului american si, incepand din 7 martie, cetatenii din Statele Unite vor putea sa viziteze celebra cladire, in cadrul unor tururi ghidate, pentru prima data dupa ce Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale.
Intr-o declaratie pentru presa, Melania Trump a spus ca asteapta cu nerabdare sa ii primeasca pe vizitatorii de la Casa Alba.
”Sunt incantata sa redeschid Casa Alba pentru sutele de mii de vizitatori care vin aici in fiecare an. Casa Alba este un sit remarcabil si istoric, iar noi suntem incantati sa impartasim cu voi frumusetea si istoria sa. Sunt devotata procesului de restaurare si conservare a celei mai recognoscibile cladiri ale natiunii noastre”, a declarat Melania Trump.
Anuntul a fost facut in contextul cresterii unui sentiment de frustrare in Capitol Hill din Washington, unde membrii legislativului sunt adeseori contactati de alegatori cu rugamintea de a organiza tururi ghidate in Casa Alba.
Fara o persoana desemnata sa coordoneze Visitors Office, un post care in timpul presedintilor Bill Clinton, George W. Bush si Barack Obama a fost ocupat inainte de ceremoniile de investitura, astfel de vizite au fost stopate dupa ce Donald Trump si-a preluat mandatul.
In timp ce Melania Trump isi imparte timpul intre Washington si New York, pana cand fiul ei in varsta de 10 ani, Barron, va termina acest an scolar, aripa de est din Casa Alba functioneaza cu un ”personal de avarie”.
Fostele prime doamne din istoria recenta isi alcatuisera deja echipele de consilieri pana in acest punct din debutul noilor administratii prezidentiale, insa Melania Trump, din cauza navetei sale, a angajat deocamdata doar doua persoane pentru acest departament.
Lindsay Reynolds a fost desemnata seful de cabinet al primei doamne, in urma cu doua saptamani, iar ”Rickie” Niceta Lloyd a primit postul de secretar social, miercuri, saptamana trecuta.
Stephanie Winston Wolkoff este de mai mult timp consilier personal al primei doamne.
Lindsay Reynolds a anuntat dupa numirea in functie ca una dintre prioritatile sale va fi redeschiderea pentru public al Biroului pentru Vizitatori din Casa Alba, pentru a permite reluarea vizitelor ghidate.
Redeschiderea de luna viitoare va anima inca o data aripa de est din Casa Alba, un instrument important pentru toate administratiile americane. in aceasta sectiune din Casa Alba vor avea loc dineurile de stat si traditionalul eveniment de Paste Easter Egg Roll.
De asemenea, prima doamna va trebui sa aleaga in zilele urmatoare si vasele din portelan pe care familia Trump le va utiliza in timpul dineurilor si petrecerilor pe care le va organiza la Casa Alba.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, donald trump, imigranti, melania trump,
Dată publicare:
24-02-2017 18:32