Medvedev: Dacă Ucraina nu acceptă actualele condiţii, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat luni că, în cazul în care Kievul nu acceptă condiţiile actuale pentru începerea negocierilor, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a regimului de la Kiev.
"Actualele 'ultimatumuri' sunt joacă de copii comparativ cu cererile care vor fi în viitor...: predarea totală a regimului de la Kiev, în condiţiile formulate de Rusia", a scris Medvedev pe contul său de pe Telegram, potrivit DPA, citată de Agerpres.
Aceste noi ameninţări par să fie o reacţie la declaraţiile făcute de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat duminică postului CNN. În interviu, Zelenski a spus că la ora actuală nu este interesat în negocieri cu Rusia, pentru că nu vede ca Moscova să fie deschisă unor discuţii constructive.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Zelenski a calificat condiţiile ruse pentru demararea negocierilor drept unele "canibale", în condiţiile în care ele presupun ca Ucraina să fie "mâncată bucată cu bucată".
În loc de aceasta, obiectivul Ucrainei este de a recuceri zonele ocupate de Rusia, a spus Zelenski.
Medvedev a ameninţat Ucraina cu "Ziua Judecăţii de Apoi"
Dmitri Medvedev, care era odată considerat un lider ce ar putea face Rusia mai liberală, este în prezent unul dintre cei mai fermi susţinători ai invaziei ruse asupra Ucrainei. Vara aceasta, el a ameninţat Ucraina cu "Ziua Judecăţii de Apoi", dacă aceasta va încerca să recucerească Peninsula Crimeea.
Refuzul Ucrainei şi al puterilor occidentale de a recunoaşte controlul Moscovei asupra Peninsulei Crimeea reprezintă o "ameninţare sistemică' pentru Rusia, iar orice atac extern asupra regiunii va provoca un răspuns de tip "Judecata de Apoi', a declarat în luna iulie Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate.
Condiţiile Rusiei pentru începerea negocierilor includ cedarea provinciilor Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, recunoaşterea Peninsulei Crimeea drept teritoriu rusesc, demilitarizarea Ucrainei şi refuzul Ucrainei de a adera la NATO.
Între timp, Ucraina cere restituirea tuturor regiunilor ocupate de Rusia.