Mărturiile unei femei care a făcut un selfie cu Navalnîi înainte de a se prăbuși: „După strigăte, nu părea o ființă umană”
O femeie care a făcut un selfie cu opozantul rus Alexei Navalnîi a povestit cum s-a prăbușit câteva minute mai târziu.
Navalnîi s-a pozat cu o susținătoare cu câteva momente înainte de a-și ocupa locul din avion, transmite Daily Mail.
Femeia a povestit cum bărbatul s-a ridicat să se ducă la toaletă și a început să urle „de parcă era un animal”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Erau doi tineri cu Alexei și strigau să nu închidă ochii și să respire. Nu părea o ființă umană după strigătele lui”, a mai povestit femeia.
După ce avionul a aterizat la Omsk, Navalnîi a fost dus la spital cu suspiciunea de otrăvire, a adăugat ea pe reţelele sociale Twitter şi Telegram.
Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi într-un spital din Siberia, cu simptome a ceea ce purtătoarea sa de cuvânt califică drept “otrăvire”, după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgenţă, informează Reuters.
“Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă”, a subliniat ea.
Iarmuş a făcut o paralelă cu un incident de anul trecut, în timpul căruia Navalnîi a manifestat o reacţie alergică acută care, potrivit medicilor, ar fi putut fi cauzată de o otrăvire cu o substanţă chimică necunoscută.
Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că pedepsele cu detenţia aplicate de Rusia împotriva lui Navalnîi în 2012 şi 2014 au fost motivate politic şi au încălcat drepturile sale, decizie pe care Moscova o contestă.