Mărturia unui turist român blocat de patru zile pe insula Samothraki: "Dorm prin maşini"

13-08-2019 13:23


Sute de turişti români sunt blocaţi de patru zile pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigură transportul către continent s-ar fi defectat.

În plus, vântul bate cu putere, iar ambarcaţiunile nu pot ancora în port. Unii dintre cei aflaţi pe insulă, în această vacanţă prelungită nedorit, au rămas fără bani şi sunt cazaţi de autorităţi în şcoli. Panica lor a fost şi mai mare, seara trecută, după ce un incendiu violent a izbucnit în port.

Sorin Ion, turist: "Pe de o parte ni se spune că e vorba despre vânt, care într-adevăr e foarte puternic aici, pe de altă parte, că s-au stricat motoarele feriboturilor, e ciudat să se strice la două în acelaşi timp. Dar, în fine, luăm informaţiile aşa cum sunt, de fapt comunicarea lasa de dorit. Turiştii sunt răspândiţi care pe unde au putut. Unii au găsit cazare, cum e cazul meu, alţii dorm prin maşini, prin corturi. Şanse să existe azi o cursă sunt minime. S-ar putea mâine".

Turiştii se plâng ca nu ştiu cu precizie din ce cauză nu mai pot pleca de acolo şi nimeni nu le spune oficial când se va rezolva situaţia.

Locuri de cazare ar mai fi pe insulă, căci şi oaspeţii care trebuiau să sosească au aceleaşi probleme cu transportul pe apă. Mulţi oameni au rămas însă fără bani, aşa că au cerut ajutorul autorităţilor elene.

Ei au fost cazaţi în internatele unor şcoli şi au primit hrana gratuit. Turiştii s-au speriat şi din cauza unui incendiu izbucnit în port, care risca să se extindă spre staţiune.

Din fericire, vântul a bătut în sens contrar, iar pompierii au reuşit să stingă focul. Se pare că până miercuri autorităţile ar urma să deblocheze transportul cu feribotul.

VIDEO PROTVPLUS.RO