Marea din care Rusia și-ar fi retras toate navele de război. „Nu mai există niciuna. Se pare că suspectează ceva”
Rusia și-a retras toate navele de război din Marea Azov, pe fondul intensificării atacurilor din partea Ucrainei, potrivit Marinei ucrainene.
„Nu mai există nicio navă de război rusească în Marea Azov. Se pare că ei [rușii] au început să suspecteze ceva”, a declarat Dmytro Pletenchuk, un purtător de cuvânt al Marinei ucrainene, într-o postare pe Facebook.
Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei ca parte a unui efort de a revendica peninsula de la Marea Neagră, care a fost anexată ilegal de președintele rus Vladimir Putin în 2014.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Pletenchuk a declarat, în martie, că „obiectivul final al Ucrainei este absența completă a navelor militare ale așa-numitei Federații Ruse în regiunile Azov și Marea Neagră”, potrivit Newsweek.
Lovitura cu care se laudă Ucraina
Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene a declarat joi, în timpul unei emisiuni televizate naționale, că Moscova și-a retras navele de război din Marea Azov după ce forțele Kievului au lovit și au avariat marți feribotul rusesc Slavyanin în portul Kavkaz din regiunea Krasnodar din Rusia.
Nava ar fi fost utilizată de Rusia pentru a transporta vagoane, camioane și containere în scopuri militare.
„Un alt mare rezultat al eforturilor sincronizate ale forțelor de apărare: feribotul invadatorilor este grav avariat în portul Kavkaz”, a declarat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Portul Kavkaz este situat la aproximativ 7 mile de podul Kerch, care leagă Crimeea anexată de Rusia continentală. Ucraina s-a angajat să distrugă structura și a reușit să lovească podul de două ori de când invazia la scară largă a lui Putin a început în februarie 2022.