Marea Britanie, prima țară din Europa care a depășit pragul de 50.000 de decese provocate de Covid-19
Greu lovită de criza sanitară, Marea Britanie a devenit prima țară din Europa cu peste 50 de mii de decese provocate de Covid-19.
Cel mai recent bilanț pentru 24 de ore s-a apropiat de 600 de morți. Al doilea val al pandemiei umple din nou spitalele, iar medicii și specialiștii se tem de "furtuna perfectă" în această iarnă, pentru că începe și sezonul gripei.
Ofertele de Black Friday de la eMAG, actualizate în timp real. LIVE BLOG
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Mai sunt și cei cu alte boli, pentru care nu se mai găsesc locuri. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
Medici și asistenți trec de la un pat la altul. Sunt mulți bolnavi în stare critică la unitățile de terapie intensivă de la spitalul universitar din Coventry.
Putini sunt conștienți și pot să vorbească. Unul dintre ei, Tom, este la terapie intensivă de trei săptămâni. Și-a "petrecut" acolo" - dacă se poate spune așa - cea de a 51-a aniversare.
Soția lui Tom este asistentă medicală. Și-a dat seama că tusea lui nu este doar o simpla răceală. Ea a insistat ca bărbatul să-și facă imediat testul Covid. Era pozitiv.
Tom: „Am coborât în iad și m-am întors. E un drum tare greu și recuperarea este lentă. Chestia asta (boala) este răul absolut. Am văzut doi oameni murind lângă mine de când sunt internat aici. E cumplit... E șocant, abia aici înțelegi ce poate însemna boala asta.”
Spitalul din Coventry a ajuns la 98 la sută din capacitate pentru bolnavi infectați cu coronavirus și 99 la sută pentru urgențe non-Covid.
Pentru pacienții cu Covid a fost sporit numărul de paturi și, prin modificarea compartimentării, au fost amenjate încă două unități de terapie intensivă.
Ashish Joshi, Sky News: „Rând după rând, pat după pat, aici sunt unii dintre pacienții în cea mai gravă stare din regiune: bărbați și femei, tineri și bătrâni, pacienți albi și de culoare, cei mai mulți sedați și intubați.”
David a aflat că era pozitiv după ce s-a testat, fiind considerat contactul unei persoane infectate.
Din cei 9.000 de medici și asistenți și alte cadre de la spitalul universitar din Coventry, 630 s-au infectat cu Sars-Cov-2.
Medicul șef de la terapie intensivă a vorbit despre succesul intervențiilor medicale, despre folosirea unor noi tratmente care au dat rezultate destul de bune. Reporterul l-a întrebat, însă, cum fac față medicii și personalul medical pierderii unor pacienți.
Dr. Chris Bassford, medic terapie intensivă: „Nu e niciodată ușor... E foarte greu... Ce pot să spun este că această echipă este formată din oameni care știu ce au de făcut. Iar dacă ai un pacient pe care îl îngrijești cu toată priceperea și devotamentul și știi că ai făcut tot ce trebuia făcut ... dar nu supraviețuiește, nu îți mai rămâne altceva decât să accepți asta. Și să încerci să nu duci acasă, când pleci de la spital, povara pierderii unui pacient.”