BREXIT. Cine ar putea fi noul premier al Marii Britanii. Excentricul Boris Johnson a anuntat ca NU va candida

×
Codul embed a fost copiat

BREXIT LIVE UPDATE. Votul pentru Brexit a declansat o furtuna politica la varful principalelor doua partide britanice, care trebuie sa isi aleaga noi lideri.

Cititi in articol:
George Soros spune ca Brexit a declansat o criza financiara comparabila cu cea din 2008
FMI: Brexitul va afecta negativ economia germana
Scotia va iesi din Marea Britanie inainte de Brexit si va introduce o noua moneda
Grupul bancar UOB din Singapore a suspendat imprumuturile pentru proprietatile din Londra
Nigel Farage sustine ca poate sa ia in considerare o contributie britanica la bugetul UE dupa iesirea din blocul comunitar
Premierul italian sugereaza cetatenie "ad-hoc" pentru tinerii britanici ce studiaza in afara tarii
Spania si Franta se opun participarii Scotiei la negocierile post-Brexit cu UE

UPDATE 19:52 Un oficial FMI considera ca BREXITUL va afecta cresterea economiei mondiale

Incertitudinea cu privire la relatia viitoare dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana va reduce cresterea economica pe termen scurt inregistrata atat de Marea Britanie si restul Europei, cat si de economia mondiala, a declarat joi Gerry Rice, un purtator de cuvant al Fondului Monetar International, informeaza Reuters.

Potrivit lui Gerry Rice, principalele riscuri ale Brexit-ului sunt constituite de impactul macroeconomic si cel asupra pietelor financiare precum si de cresterea incertitudinii. In aceste conditii, purtatorul de cuvant al FMI a apreciat ca bancile centrale ar trebui sa fie pregatite sa ofere lichiditate sau sa reduca volatilitatea in exces, relateaza Agerpres.

Citește și
campanie ac de siguranta
Motivul pentru care toti mai multi britanici poarta acest simbol. Ce semnificatie are acul de siguranta prins in piept
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Este clar ca a generat o incertitudine semnificativa pentru economia globala si credem ca acest lucru este posibil sa afecteze cresterea pe termen scurt. Trebuie ca toti decidentii sa fie gata sa fie gata sa ia masuri decisive care sa contracareze pe cat posibil acest lucru", a spus Gerry Rice.

Potrivit purtatorului de cuvant, efectele incertitudinii provocate de votul Brexit-ului vor fi incorporate in noile estimari privind evolutia economiei mondiale ce vor fi publicate de FMI in data de 19 iulie.

In luna aprilie, FMI si-a redus estimarile privind evolutia economiei globale in 2016, pentru a patra oara in decurs de un an, de la 3,4% pana la 3,2%, ca urmare a slabirii cererii globale si a riscurilor geopolitice. Cea de-a cincea revizuire a estimarilor FMI pare foarte probabila dupa ce saptamana trecuta Fondul si-a redus estimarile privind economia americana iar un oficial de la FMI a declarat miercuri ca votul din Marea Britanie va duce la o revizuire a prognozelor de crestere pentru Germania.

Gerry Rice a subliniat ca FMI nu este in masura sa spuna daca Marea Britanie ar trebui sa invoce rapid Articolul 50 dar ca institutia financiara internationala sfatuieste atat Marea Britanie cat si Uniunea Europeana sa puna la punct o tranzitie lina si predictibila a relatiei lor.

UPDATE 19:18 Premierul David Cameron se va retrage din functie in septembrie si pe umerii succesorului vor cadea negocierile dificile cu Bruxelles-ul, pentru iesirea tarii din Uniune.

Spre surpriza generala, fostul primar al Londrei, excentricul Boris Johnson, a anuntat ca NU va candida. Opozitia, in schimb, are alte probleme. Are un lider contestat, care nu vrea cu niciun chip sa renunte la functie.

Nici nu se uscase cerneala pe demisia lui David Cameron, cand au inceput speculatiile frenetice referitoare la posibilii inlocuitori.

Astazi au aparut si primele certitudini. Spre surpriza generala, printre candidati NU se numara Boris Johnson, excentricul fost primar al Londrei si unul dintre liderii taberei pro-Brexit.

"Dupa ce m-am consultat cu colegii si avand in vedere contextul din Parlament, am decis ca eu nu pot fi viitorul lider"

In schimb, Theresa May, actualul ministrul de interne, ar putea deveni a doua femeie premier din istoria tarii, dupa Margaret Thatcher. May a sustinut ramanerea in UE, casatoriile intre persoane de acelasi sex, insa este impotriva impunerii cotelor de imigranti.

Rivalul ei este Michael Gove - ministrul de justitie, aliat de incredere al lui Boris Johnson in campania pentru Brexit.

Multi parlamentari vad in Theresa May optiunea mai sigura, de incredere, pentru turbulentele politice ce vor veni.

Si mai tulburi sunt apele in Partidul Laburist. In ciuda faptului ca a pierdut sprijinul parlamentarilor sai si ca este huiduit la fiecare iesire in public, liderul Jeremy Corbyn refuza sa demisioneze.

Inclusiv fostul sau aliat din campania anti-BREXIT, premierul David Cameron i-a cerut sa se retraga pe un ton exasperat: "Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleaca!!"

In acest timp, pietele financiare par sa isi regaseasca echilibrul, dupa ce au pierdut sume uriase, imediat dupa referendum. Si Banca Nationala a Romaniei monitorizeaza cu vigilenta evolutiile internationale.

"Dominanta este incertitudinea, si nu este numai la noi, este in general in Europa si in lume. O relativa noutate este faptul ca abordarea noastra devine mult mai practica."

UPDATE 15:47 Decizia Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana a declansat o criza pe pietele financiare similara cu criza financiara globala din 2007-2008, a declarat joi miliardarul George Soros, transmite Bloomberg.

"Criza se derula lent insa Brexit o va accelera. Este posibil sa intareasca trendurile deflationiste predominante", a spus George Soros, intr-o interventie in Parlamentul European.

Soros, renumit pentru ca in 1992 a facut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlina, a avertizat inainte de Referendumul de saptamana trecuta ca lira sterlina s-ar pute deprecia cu peste 30% daca Marea Britanie va vota pentru iesirea din Uniunea Europeana. Imediat dupa anuntarea rezultatelor Referendumului, la care 52% dintre britanici au votat in favoarea Brexit, lira sterlina s-a prabusit la cel mai scazut nivel din ultimii 31 de ani.

"Ceea ce era ipotetic a devenit foarte real. Lira s-a prabusit. Scotia a amenintat cu independenta iar unii dintre oamenii obisnuiti care au sprijinit campania ?Leave' au inceput sa-si dea seama ca se confrunta cu un viitor foarte sumbru. Chiar si liderii campaniei ?Leave' au revenit asupra declaratiilor facute inainte de referendum", a spus Soros.

Potrivit miliardarului, zona euro a ramas in urma altor regiuni ale lumii in ceea ce priveste revenirea dupa ultima criza financiara din cauza politicilor fiscale restrictive iar in prezent trebuie sa faca fata unei incetiniri inevitabile. "Ortodoxia politicienilor germani sta in calea singurul raspuns eficient: un buget al zonei euro care sa poata adopta masuri contraciclice", a spus George Soros.

Pe langa criza financiara, Soros a apreciat ca al doilea pericol care a inrautatit efectele Brexit are legatura cu cresterea amenintarilor militare la care este expusa UE, care ar putea agrava si criza migratorie. 

UPDATE 15:20 Romania risca sa piarda anual in jur de 80 de milioane de euro pe subventii europene din cauza Brexit, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.

"Un prim calcul indica faptul ca Marea Britanie contribuie anual cu 13 miliarde de euro la bugetul european, care in acest an este format din credite de angajament si credite de plata. Creditele de angajament sunt 144 miliarde de euro la bugetul european si putem face un calcul ce inseamna retragerea a 13 miliarde de euro. Am verificat cu colegii de la Bruxelles si ar afecta cu circa 2-3 procente bugetul european pentru Romania", a precizat ministrul Agriculturii.

In opinia acestuia, reducerea nu se va aplica uniform si in mod sigur vor fi negocieri, insa din primele calcule reiese ca Romania ar putea pierde anual circa 80 de milioane de euro.

"Nu este sigur ca se va aplica uniform (reducerea n.r.) pentru ca nu uitati ca Dacian Ciolos a facut un obiectiv din mandatul sau de comisar pe agricultura: sa reduca decalajul pe plati directe la nivel european. Asa s-a si intamplat. Romania, Polonia, Portugalia si tarile baltice au primit o suplimentare, iar banii au fost taiati din platile directe de la nemti, de la francezi si de la alte state membre si s-au adaugat la bugetul national al Romaniei. Acum, nu pot sa va spun exact, vor fi negocieri ramane de vazut ce se va intampla, dar exista un risc ca Romania sa piarda anual pana la 80 de milioane de euro", a subliniat seful de la MADR.

UPDATE 14:05 Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, considerat de multi favorit pentru a deveni viitorul premier al Marii Britanii, a anuntat joi ca nu va candida la functia de presedinte al Partidului Conservator si, implicit, a cea de sef al Guvernului, relateaza BBC News, conform news.ro.

"Dupa ce m-am consultat cu colegii, tinand cont de circumstantele din Parlament, am conchis ca aceasta persoana (viitorul presedinte al Partidului Conservator – n.r.) nu pot fi eu", a declarat fostul edil al Londrei.

Intr-o conferinta de presa, Johnson a subliniat ca este vital ca membrii campaniilor pro si anti-Brexit sa se uneasca dupa referendumul de saptamana trecuta. „Aceasta este sansa noastra de a unifica partidul (...) si, in acelasi timp, sa ne unificam tara si societatea”, a adaugat el.

De asemenea, Johnson si-a laudat realizarile din perioada in care a fost primar al capitalei britanice. El a explicat ca a promovat dezvoltarea transportului in comun, a redus infractionalitatea si a contribuit la dezvoltarea unei parti importante din estul metropolei.

Printre alte realizari, Johnson a invocat Jocurile Olimpice, care au lasat in urma o mostenire importanta.

„Cand am devenit primar al Londrei, patru dintre cele mai sarace sase cartiere din Marea Britanie erau in Londra”, a declarat el, subliniind ca niciunul dintre acele cartiere nu mai intra in clasament in prezent.

UPDATE 11:45 Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va afecta negativ performantele economiei germane si ar putea determina o revizuire in scadere a Produsului Intern Brut al "locomotivei europene", a anuntat joi Fondul Monetar International, citat de agentia EFE.

In prezentarea raportului privind Articolul IV al FMI privind economia germana, seful misiunii din Germania, Enrica Detragiache, a dat asigurari ca "schimbarile din cele doua economii europene cele mai mari nu vor trece neobservate".

Detragiache a adaugat ca ia in considerare o revizuire in scadere a estimarilor de crestere pentru Germania, pentru acest an prognoza fiind de 1,7%, conform calculelor FMI.

UPDATE 11:15 Scotia va iesi din Marea Britanie inainte de Brexit, iar noul stat independent va introduce o alta moneda, pentru prima oara in ultimii 300 de ani, potrivit unei analize a bancii de investitii JPMorgan intitulata "Cum se va intampla Brexit-ul".

"Procesul de retragere a Marii Britanii din UE este probabil sa exercite presiuni pentru organizarea unui nou referendum referitor la independenta Scotiei, care va avea loc cu putin timp inainte de iesirea Regatului Unit, in 2019", se arata in analiza JPMorgan, scrie news.ro.

Potrivit bancii americane, scotienii vor opta pentru independenta.

"Scenariul nostru de baza este ca Scotia va vota pentru independenta si va introduce atunci o noua moneda", potrivit JPMorgan, care urmeaza sa faca o analiza mai aprofundata pe aceasta tema.

Daca Scotia va adopta o noua moneda, ar fi pentru prima oara cand tara va avea o moneda diferita fata de cea a Marii Britanii dupa 1707, cand a devenit parte a Regatului Unit, noteaza Business Insider. Anterior, Scotia a folosit monede precum ducatul sau pistolul.

Independenta Scotiei si noua moneda fac parte din scenariul de baza al JPMorgan pentru modul in care se va desfasura procesul de iesire a Marii Britanii din IE, in urmatorii cativa ani.

Banca americana anticipeaza ca intregul proces va dura pana in 2019.

UPDATE 10:55 United Overseas Bank (UOB) din Singapore a devenit prima banca din acest oras-stat care si-a suspendat programele de imprumut pentru proprietatile din Londra, pe fondul incertitudinilor cauzate de votul pentru iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), transmite Reuters, conform Agerpres.

Deoarece votul de joia trecuta a provocat turbulente pe pietele financiare si a dus la deprecierea semnificativa a lirei sterline, si alte banci din Singapore isi sfatuiesc clientii in privinta riscurilor legate de pierderile cauzate de deprecierea monedei britanice.

"Vom opri temporar acceptarea cererilor pentru imprumuturi in vederea achizitionarii de proprietati in Londra. Pe fondul incertitudinilor legate de referendumul din Marea Britanie, trebuie sa ne asiguram ca clientii nostri sunt precauti cu investitiile lor pe piata imobiliara londoneza", a anuntat joi un purtator de cuvant al UOB, al treilea creditor din Singapore.

De la referendum, dolarul singaporez s-a apreciat cu 10% fata de lira sterlina, afectand valoarea activelor detinute in Regatul Unit.

Analistii avertizeaza ca, in urma referendumului, ar putea incetini vanzarile proprietatilor din Marea Britanie in Asia, deoarece clientii au devenit mai precauti.

UPDATE 10:30 Liderul UKIP, Nigel Farage, a sustinut, intr-un interviu pentru Le Figaro, ca Marea Britanie poate sa faca anumite compromisuri pentru a securiza accesul la piata unica europeana, printre acestea se numara si o posibila contributie la bugetul anual al blocului comunitar. Insa, Farage ramane de neinduplecat cu privire la politica de migratie europeana, care nu poate reprezenta un compromis pentru britanicii ce au votat pentru iesirea din UE, scrie Reuters, conform news.ro.

”Desigur. Poate exista un compromis cu UE, inclusiv o posibila contributie la bugetul european, chiar daca personal nu vad logica din spatele unei asemenea masuri. Insa nu va exista niciun compromis daca Europa cere libertate de miscare pentru muncitori”, a comentat Farage, dupa ce a fost intrebat daca Marea Britanie isi poate pastra accesul la piata unica daca respinge politica de migratie a statelor europene.

De asemenea, liderul UKIP a precizat ca una dintre promisiunile cheie ale campaniei a fost oprirea accesului imigrantilor europeni.

Intrebat daca Marea Britanie ar trebui sa declanseze articolul 50 pentru a declansa procedura legala netestata de iesire din blocul comunitar, Nigel Farage a declarat ca: ”Incep sa cred ca incertitudinea are un cost. Trebuie sa mergem inainte si sa invocam articolul 50 inainte de luna septembrie sau octombrie. Poate nu-l vom activa maine, dar nu trebuie sa intarziem”.

Anterior, Farage a sustinut in fata europarlamentarilor ca UE trebuie sa acorde Marii Britanii acces la piata unica europeana fara niciun cost, intrucat statele membre ar beneficia mai mult de comertul cu britanicii decat viceversa. Prin urmare, liderul eurosceptic a precizat ca accesul britanicilor la piata unica este in favoarea europenilor, care nu pot sa refuze o asemenea oferta.

Mai mult, unul dintre argumentele cheie ale iesirii Marii Britanii din UE a fost contributia anuala la bugetul blocului comunitar, care se ridica la peste 350 de milioane de euro zilnic, desi o parte din aceasta suma se intorcea in buzunarele britanicilor sub forma de subventii.

UPDATE 10:00 Presedintele Statelor Unite Barack Obama a subliniat miercuri "preocuparile legitime asupra cresterii mondiale pe termen lung" dupa votul britanic pentru Brexit, informeaza Reuters si AFP.

"Cred ca exista unele preocupari autentice pe termen lung cu privire la cresterea globala daca Brexitul merge pana la capat si ar ingheta posibilitatile de investitii in Marea Britanie sau in Europa ca un intreg", a declarat Obama la Ottawa.

"Intr-un moment cand ratele de crestere la nivel mondial sunt deja slabe, acest lucru nu va ajuta" la functionarea economiei, a notat el.

Statele Unite, Canada si Mexicul vor lucra impreuna pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar global dupa votul din Marea Britanie de saptamana trecuta pentru a parasi Uniunea Europeana, a adaugat presedintele Barack Obama, intr-o conferinta de presa la summitul Americii de Nord.

"Avand in vedere votul Regatului Unit de a parasi Uniunea Europeana, echipele noastre economice vor continua sa lucreze impreuna pentru a ramane concentrati pe mentinerea cresterii economiilor noastre si a asigura ca sistemul financiar global este stabil", a mai spus Obama, alaturi de liderii mexican si canadian.

Presedintele SUA, care a fost de partea premierului britanic David Cameron contra Brexit, a indicat ca liderii G20, care se vor intalni in China in acest an, vor trebui sa lucreze la stimularea cererii la nivel mondial si fortificarea economiei globale.

Obama a spus ca in timp ce relatia speciala dintre Marea Britanie si Statele Unite va rezista, absenta acestei tari din UE "ar face mai greu pentru noi sa rezolvam unele din celelalte provocari care trebuie rezolvate", noteaza Reuters.

El a adaugat ca mesajul sau principal pentru Cameron, cancelarul german Angela Merkel si alti lideri implicati in Brexit ar fi: "Toata lumea ar trebui sa vina cu un plan si un proces care sa fie ordonat, transparent, pe care oamenii sa-l inteleaga si apoi sa-l execute, intelegand ca ambele parti au o miza in obtinerea acestui drept".

"Si cred ca va fi un proces dificil, provocator, dar nu trebuie sa fie un proces de panica", a spus Obama.

UPDATE 7:50 Tinerii britanici care studiaza intr-o alta tara din Uniunea Europeana ar trebui sa primeasca cetatenia tarilor lor gazda pentru a le permite sa ramana parte a blocului, a sugerat miercuri prim-ministrul italian Matteo Renzi, relateaza agentia DPA.

In urma referendumului de joi, in care aproape 52% dintre britanici au votat sa paraseasca UE, sondajele au aratat ca in timp ce prezenta tinerilor la vot a fost marcata de o rata foarte scazuta, optiunea Remain, pentru a ramane, a fost coplesitor de populara in randul alegatorilor sub 25 de ani.

"Am cerut tuturor sa se gandeasca la propunerea mea: oferiti tinerilor britanici posibilitatea de a ramane o parte a marii familii europene cu, probabil, o masura ad-hoc cu privire la cetatenie", a declarat Renzi dupa discutii purtate cu omologii sa europeni la Bruxelles.

Renzi a adaugat ca fiecare stat membru ar decide in mod individual in legatura cu sugestia lui.

Liderii europeni au avut un mesaj limpede de transmis Marii Britanii. "Nu primiti acces la piata unica europeana, daca nu acceptati si regulile libertatii de miscare."

In cursul negocierilor viitoare, Romania va urmari cu maxima prioritate interesele romanilor din Marea Britanie, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: "Pana cand Regatul paraseste Uniunea, aceasta isi pastreaza statutul de stat membru, cu toate drepturile si obligatiile. Regatul va respecta in acesta perioada libertatea de circulatie a cetatenilor si drepturile muncitorilor europeni, acest lucru mi-a fost confirmat direct de premierul Cameron."

Pe de alta parte, liderii europeni au avertizat Regatul Unit ca nu e loc de compromis in privinta libertatilor de miscare. Asta dupa ce migratia din tarile membre ale Uniunii - in special cele sarace - a fost tema principala a referendumului prin care britanicii au ales "divortul" de Uniunea Europeana.

Avocatii BREXIT-ului, inclusiv Boris Johnson, au vorbit despre perspectiva ca Marea Britanie sa beneficieze in continuare de avantajele pietei unice europene, dar cu restrictii la primirea migrantilor comunitari.

"Liderii europeni au afirmat fara echivoc. Accesul la piata comuna europeana necesita acceptarea tuturor libertatilor, inclusiv libertatea de miscare. Nu exista in meniu doar accesul la piata liber", a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

"Daca britanicii nu accepta libertatea de circulatie, atunci nu vor mai avea acces la piata comuna. Nu facem compromisuri in privinta celor patru libertati - circulatia capitalurilor, a bunurilor, a serviciilor si a oamenilor. Ori toate cele patru libertati, ori niciuna!", a spus la randul sau presedintele francez Francois Hollande.

In timp ce David Cameron parasea Bruxelles-ul, premierul Scotiei venea spre capitala Europei sa pledeze cauza tarii sale ca parte a Uniunii. Acesta s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, si cu seful Comisiei, Jean-Claude Juncker.

"Am fost intampinata cu multa simpatie si urari de bine. Desigur, asta nu inseamna, automat, ca Scotia va avea o cale usoara, pentru a depasi situatia in care a ajuns", a spus Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scotiei.

Confruntat cu perspectiva independentei Cataloniei, seful guvernului spaniol a anuntat ca tara sa se opune oricaror negocieri separate intre Uniunea Europeana si Scotia.

"Guvernul spaniol se opune oricarei negocieri cu altcineva decat guvernul Regatului Unit", a declarat prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy intr-o conferinta de presa.

Sustinut si de presedintele francez Francois Hollande, el a subliniat ca negocierile nu se vor face cu "o parte a Regatului Unit". "In functie de ce va fi negociat, va fi posibil sa se aiba in vedere situatii, solutii ce ar putea viza Scotia", a nuantat el, cu toate acestea, noteaza AFP.

"Tratatele (europene) sunt impotriva. Daca Regatul Unit pleaca, Scotia va parasi institutiile Uniunii Europene... Regatul Unit pleaca si cu el toti cei care fac parte din Regatul Unit", a insistat el.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Incidentele rasiste au luat amploare dupa BREXIT. Ce a patit un tanar de culoare intr-un tramvai:
Incidentele rasiste au luat amploare dupa BREXIT. Ce a patit un tanar de culoare intr-un tramvai: "Va distrug pe toti!"

S-au inmultit incidentele rasiste, de cand Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana. Imigrantii, printre care si numerosi romani, sunt agresati pe strada de englezi extremisti, care sustin ca au votat ca sa plece strainii din tara lor.

Motivul pentru care toti mai multi britanici poarta acest simbol. Ce semnificatie are acul de siguranta prins in piept
Motivul pentru care toti mai multi britanici poarta acest simbol. Ce semnificatie are acul de siguranta prins in piept

Dupa ce politia din Regatul Unit a constatat o crestere cu 57% a incidentelor rasiste fata de luna trecuta, o americanca care locuieste in Londra a initiat pe reteaua de socializare Twitter o campanie de solidaritate cu imigrantii din Marea Britanie.

Merkel:
Merkel: "Noi, cei 27, putem face fata BREXITULUI". Ce ii asteapta pe britanici daca invoca articolul 50 de iesire din UE

BREXIT LIVE UPDATE| Intr-o intalnire delicata cu liderii europeni, David Cameron si-a aparat decizia de a organiza referendumul privind apartenenta Regatului la Uniunea Europeana.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.