Motivul pentru care toti mai multi britanici poarta acest simbol. Ce semnificatie are acul de siguranta prins in piept

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
campanie ac de siguranta

Dupa ce politia din Regatul Unit a constatat o crestere cu 57% a incidentelor rasiste fata de luna trecuta, o americanca care locuieste in Londra a initiat pe reteaua de socializare Twitter o campanie de solidaritate cu imigrantii din Marea Britanie.

Allison a postat pe contul sau o poza cu un ac de siguranta la rever, in incercarea de a trage un semnal de alarma asupra atacurilor xenofobe care au loc in regat. La scurt timp, internetul a fost inundat de poze cu oameni care au imbratisat ideea femeii si au decis sa poarte acest simbol, potrivit Mashable. Postarile sunt adunate sub hashtag-ul #SafetyPin.

Cu toate acestea au existat si voci care au catalogat demersul ca fiin absurd si inutil. Printre ei si jurnalistul Piers Morgan, care a comentat sarcastic: "Si daca rasistii vor incepe acum sa poarte un ac de siguranta pentru a crea confuzie?"

O alta tabara sustine ca ideea este narcisita si ipocrita, cetatenii intrebandu-se retoric daca cei cu ace de siguranta in piept ar sari in ajutorul unui imigrant atacat de ultranationalisti in autobuz.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO