Incidentele rasiste au luat amploare dupa BREXIT. Ce a patit un tanar de culoare intr-un tramvai: "Va distrug pe toti!"

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00

S-au inmultit incidentele rasiste, de cand Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana. Imigrantii, printre care si numerosi romani, sunt agresati pe strada de englezi extremisti, care sustin ca au votat ca sa plece strainii din tara lor.

In timp ce autoritatile britanice au recunoscut ca sunt tot mai multe incidente, politistii au anuntat ca autorii vor fi pedepsiti.

Unii englezi care au votat pentru Brexit le spun tuturor ca vor sa scape de strainii care, in opinia lor, nu fac decat sa astepte ajutoarele sociale.

Ii agreseaza pe imigranti si le cer sa se intoarca in tarile de unde provin. In aceasta situatie au fost pusi chiar si strainii care au cetatenie britanica si au trait o viata intreaga in Marea Britanie.

Intr-un tramvai din Manchester, trei tineri au inceput sa injure si sa tipe la un barbat de culoare: "Cati ani ai? Taci din gura si coboara din tramvai. Acum! Cati ani ai? Te distrug. Va distrug pe toti. Cati ani ai tu, 18, 19? Da-te naiba jos din tramvai acum! Eu locuiesc in aceasta tara de mai mult timp decat ai tu ani de viata. Imigrant afurisit, du-te inapoi in Africa! Esti extrem de ignorant si putin inteligent."

Cei trei tineri, in varsta de 20, 18, respectiv 16 ani au fost arestati. Pe de alta parte, politia din Londra ancheteaza un caz de vandalism care a vizat un centru cultural polonez, iar o studenta din India a fost umilita in campusul universitar.

Karissa Singh: "Eram cu fratele meu la cafeneaua universitatii cand un barbat alb a intrat si a inceput sa ne spuna: Cand am votat sa iesim din UE stiu ca ar fi trebuit sa votam si pentru a va scoate afara pe toti. Nu-mi pasa daca speri sa devii doctor sau avocat! Ar trebui sa te duci sa faci studiile in tara ta!"

Multi romanii stabiliti in Marea Britanie sau aflati acolo la munca ori la studii iau in calcul faptul ca ar putea si ei sa se confrunte cu astfel de manifestari.

Pentru a preveni astfel de incidente, reprezentantii comunitatii romanesti au solicitat chiar inaintea referendumului protectie suplimentara din partea politiei britanice.

Autoritatile de la Londra au avertizat ca britanicii care comit astfel de fapte nu vor ramane nepedepsiti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO