Marea Britanie a autorizat al treilea vaccin, cel al Moderna
Autoritatea britanică de reglementare în sectorul sanitar a autorizat vineri vaccinul produs de compania Moderna, al treilea vaccin anti-COVID-19 autorizat de Marea Britanie, care până în prezent a vaccinat peste un milion şi jumătate de persoane.
În urma acestei autorizări, guvernul britanic a suplimentat comanda pentru vaccinuri Moderna cu 10 milioane doze, în plus faţă de cele 7 deja comandate şi a căror livrare va începe în primăvară, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii de la Londra, relatează AFP, conform Agerpres.
Cea mai îndoliată ţară europeană de pandemie, cu peste 78.000 de decese, Marea Britanie este de asemenea prima ţară occidentală care a început campania de vaccinarea anti-COVID-19, pe 8 decembrie, mai întâi cu vaccinul BioNTech/Pfizer, apoi şi cu cel al AstraZeneca-Oxford.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Intrată într-un al treilea lockdown, după ce la Londra şi în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 ce a provocat o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor, depăşind în ultimele zile 60.000 de noi cazuri pe zi, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populaţiei.
Obiectivul este ca până la jumătatea lunii februarie să fie vaccinate persoanele cu vârste de peste 70 de ani, personalul sanitar şi persoanele vulnerabile, în total circa 15 milioane de persoane din grupele care au reprezentat 88% din deceselor asociate COVID-19, a declarat joi premierul Boris Johnson.
Peste 30.000 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în spitalele britanice, ajunse în pragul saturaţiei. Medicii avertizează de asemenea că pandemia afectează şi capacitatea sistemului sanitar de a gestiona alte afecţiuni grave, precum cancerul, iar personalul medical este epuizat, stresat şi demoralizat. Ei au cerut măsuri de sprijin şi populaţiei să respecte izolarea, altfel în circa două săptămâni Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) va fi copleşit.