După ce i-au ajutat pe greci, pompierii români se duc și în Franța. Misiune de stingere a incendiilor de pădure
Două aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române vor transporta pompieri români şi trei autospeciale în insula Corsica, Franţa, pentru o misiune de stingere a incendiilor de pădure, anunţă, luni seară, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
Conform sursei citate, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat efectuarea unei misiuni de transport aerian pentru două aeronave (de tip C 130 Hercules şi C 27 J Spartan) din dotarea Forţelor Aeriene Române, ele urmând să decoleze marţi, 15 august, în jurul orei 8,00 cu destinaţia Bastia Poretta, insula Corsica, Franţa, citează Agerpres.
"Aeronavele vor transporta 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi trei autospeciale (două microbuze şi un autoturism de teren), care vor executa o misiune de stingere a incendiilor de pădure în regiunea menţionată. Solicitarea de executare a misiunii a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă", precizează MApN.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Specialişti din cadrul IGSU acţionează în Republica Franceză ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autorităţile franceze prin portalul informaţional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecţie civilă al UE, ca urmare a situaţiei create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.
Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate. Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situaţii de urgenţă, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor puse la dispoziţie în prealabil de statele membre în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE.