Manifestație în Hong Kong pentru drepturile omului. Zeci de mii de participanți


Ultimul update: Duminica 08 Decembrie 2019 13:11
Data publicarii: Duminica 08 Decembrie 2019 12:21
Categorie: Stiri externe
Manifestație în Hong Kong pentru respectarea drepturilor omului - 2

Zeci de mii de persoane participă duminică la o manifestație în Hong Kong pentru respectarea drepturilor omului, relatează Reuters.

Manifestația de duminică are loc la exact şase luni de la protestul la care au participat peste 1 milion de persoane, față de promovării unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos

Scandând „Luptăm pentru libertate în Hong Kong”, activiştii antiguvernamentali au străbătut străzile din Hong Kong, mergând din districtul Causeway Bay până în centrul cartierului financiar.

Prima manifestație autorizată în Hong Kong în ultimele cinci luni

 

Autorităţile au dat undă verde organizatorilor - Frontul Civic pentru Drepturile Omului (CHRF) - să desfăşoare manifestaţia de duminică, fiind pentru prima dată după 18 august când CHRF primeşte o astfel de permisiune.

Manifestanţii cer, printre alte revendicări, vot universal în alegerea liderului executivului local, funcţie deţinută în prezent de Carrie Lam.

Într-o conferinţă de presă, Ng Lok-chun, reprezentant al poliţiei din Hong Kong, a spus că marşul a fost autorizat, dar că va fi oprit dacă manifestanţii recurg la acte de violenţă.

Manifestaţia are loc la două săptămâni după ce candidaţii pro-democraţie au câştigat aproape 90% dintre cele 452 de locuri în consiliile districtuale, într-un scrutin local cu o prezenţă la vot fără precedent.

Poliţia din Hong Kong a arestat 11 persoane pentru „posesie de armă de foc”


Poliţia din Hong Kong a arestat duminică 11 persoane pentru „posesie de armă de foc fără permis”, cu câteva ore înaintea începerii manifestației.

În timpul operaţiunii au fost capturate un pistol Glock şi peste 100 de cartuşe. Este prima dată când poliţia acuză că arme de foc, care sunt strict interzise în Hong Kong, sunt confiscate pentru presupusă intenţie de a folosire în legătură cu protestele izbucnite în iunie în fosta concesiune britanică.

Poliţia a anunţat pe pagina sa de Facebook că a „primit informaţii care sugerează că cineva care a participat deja la o adunare ilegală intenţionează să atace cu arme forţele de poliţie astăzi”.

Cum au început protestele din Hong Kong

 

Protestele din Hong Kong au început în data de 9 iunie, după ce lidera executivului local, Carrie Lam, a încercat să promoveze o lege care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. În pofida retragerii proiectului legislativ la scurt timp, protestele din Hong Kong s-au transformat într-o mişcare pro-democraţie mai amplă, iar ciocnirile între manifestanţi şi poliţie au devenit tot mai violente.

Începând din iunie, în Hong Kong au avut loc aproape 900 de manifestaţii, marşuri şi alte acţiuni de protest pentru a denunţa limitarea libertăţilor şi amestecul masiv al Beijingului în afacerile interne ale fostei concesiuni britanice şi pentru a solicita o serie de reforme democratice.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din Hong Kong în ultimele şase luni, peste 30% dintre cei arestaţi având vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani.

 

Protestele de la Hong Kong au devenit joc video. Ce obiective trebuie să îndeplinească jucătorii
Manifestații ample la Hong Kong. Protestatarii i-au mulțumit lui Donald Trump
Donald Trump susține protestatarii din Hong Kong. China și Hong Kong condamnă decizia
FULLSCREEN
Manifestație în Hong Kong pentru drepturile omului. Zeci de mii de participanți
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33