Luptele s-au mutat la Manchester. GALERIE FOTO cu cele mai grave incidente din ultimii 30 de ani


Ultimul update: Miercuri 03 Octombrie 2012 20:28
Data publicarii: Miercuri 10 August 2011 07:21
Categorie: Stiri externe
Londra

Londonezii au avut parte, in sfarsit, de o noapte linistita, in schimb Manchester a fost scena celor mai grave incidente din ultimii 30 de ani.

Magazine jefuite, batai intre tineri, politisti si masini incendiate, asa arata marti seara al treilea oras ca marime al tarii si ultimul cuprins de valul de violente.

47 de persoane au fost arestate, iar politia a reusit sa restabileasca ordinea abia in zori.

Incidente au fost si in Birgmingham, unde 130 de oameni au fost retinuti doar in cursul zilei de marti.

Fortele de ordine au invadat strazile din marile orase pentru a pune capat revoltelor. Numai in Londra au fost 16.000 de jandarmi si politisti.

Tot la Londra sute de locuitori s-au organizat in noaptea de marti spre miercuri in grupuri de autoaparare, pe strazile din capitala britanica, afectata de patru zile de violente.

La Southall, in vestul Londrei, sute de adepti ai religiei sikh, dintre care unii purtau costume traditionale, s-au adunat marti seara in fata templului lor, dupa zvonuri potrivit carora acesta ar putea deveni tinta violentelor. Ei au organizat patrule pe motociclete si supravegheau gara locala pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vor sa declanseze violente.

La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat de tulburarile din noptile precedente, circa 200 de locuitori patrulau prin cartier pentru a supraveghea strazile.

O inregistare video realizata de un amator si difuzata miercuri arata un grup de circa 100 de persoane care scandau "Anglia, Anglia, Anglia", pe o strada din Enfield.

Grupul a avut anterior o altercatie cu un tanar care avea o crosa de hochei, dar situatia s-a calmat cand majoritatea multimii a facut apel la calm.

Un numar similar de suporteri de fotbal s-au adunat la periferia Eltham, unde se zvonea de asemenea ca vor veni persoane care urmau sa declanseze violente.

"Este un cartier de muncitori albi si suntem aici pentru a proteja comunitatea noastra", a declarat un tanar pentru The Guardian.

"Suntem aici pentru a ajuta politia. Mama mea este terifiata de ce a vazut la televizor in ultimele trei zile si am decis ca aici nu se va intampla asa ceva", a adaugat el.

In cartierele Hackney si Kentish Town, din nordul Londrei, mai multi comercianti, majoritatea turci, faceau de garda in fata magazinelor lor, unii avand arme improvizate.

FULLSCREEN
Luptele s-au mutat la Manchester. GALERIE FOTO cu cele mai grave incidente din ultimii 30 de ani
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: londra, violente,

VIDEO PROTVPLUS.RO