Mai mulți români din Italia au postat pe internet imagini cu teancuri de bani. Cum au obținut ilegal de la stat 60 mil. €

Ultima actualizare: 12-11-2021 19:45

60 de milioane de euro ar fi obţinut prin fraudă 16 români stabiliţi fără forme legale în Italia. Au folosit documentele a sute de conaţionali care nici măcar nu erau acolo sau decedaseră şi au reuşit să înregistreze dosare sociale.

Aveau grijă să fie aprobate uneori prin mită, alteori prin şantaj, apoi încasau bani mulţi de pe urma lor. Totul a fost descoperit după ce o româncă din grupare s-a dat singura de gol lăudându-se pe Tik Tok cu teancurile de bani obţinute ilegal.

Izabela are 31 de ani şi locuieşte în provincia Cremona, din Italia, fără forme legale, notează presa din Peninsulă. Alături de 15 români ar fi intrat în posesia documentelor a nouă mii de conaţionali. Prin intermediul mai multor centre de asistenţă socială din Milano, administrate de un italian, grupul de români a depus mii de cereri pentru venitul de cetăţenie - o indemnizaţie de până la 700 de euro pe lună acordată persoanelor fără loc de muncă, aflate în pragul sărăciei.

Presa italiană scrie că, folosind numele cetățenilor români, inclusiv pe al unei femei ucise în Italia în 2013, escrocii ar fi obţinut 60 de milioane de euro din fondurile de asistenţă socială.

Deşi în acte figurează fără adăpost, femeia nu s-a ferit să îşi etaleze bogăţia pe Tik Tok, unde, iată, a postat videoclipuri în care dansează pe manele şi aruncă în aer cu mii de euro. În urma acestor imagini, poliţiştii din Cremona şi procurorii din Milano au deschis o anchetă, care s-a încheiat cu arestarea celor 16 persoane implicate în această fraudă.

În filmări apar şi copii care se joacă şi aruncă banii obţinuţi ilegal de la statul italian.

Angajaţii centrelor primeau câte zece euro pentru fiecare dosar aprobat, iar cei care nu erau de acord erau şantajaţi până cedau.

Ancheta continuă în mai multe regiuni din Italia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO