"Viu sau mort!" Recompensa de 1,7 mil. dolari pentru prinderea lui Muammar Ghaddafi. Lupta continua!

Muammar Ghaddafi

Dupa ce au anuntat plini de bucurie ca au cucerit resedinta militarizata a lui Muammar Ghaddafi, rebelii s-au trezit astazi atacati din nou, de fortele loiale dictatorului. Asa ca au pus recompensa pe capul dictatorului.


O coloana de fum era vizibila astazi in zona complexului liderului Muammar Ghaddafi, situata in cartierul Bab al-Aziziya din Tripoli, unde se auzeau focuri de arma si erau lansate obuze de mortiera. De asemenea, luptele s-au extins pana in cartierul vecin, Abu Slim.

Combatantii insurgenti incearca sa alunge trupele loiale regimului Ghaddafi in zona situata in apropierea hotelului Rixos, unde 30 de jurnalisti straini sunt blocati de patru zile.

Numeroase strazi din centrul capitalei libiene sunt pustii, de teama zecilor de lunetisti loiali regimului. De altfel, focuri de arma si explozii sporadice s-au auzit aproape toata noaptea in Tripoli.

Citește și
Muammar Ghaddafi
Rebelii au cucerit resedinta dictatorului, dar Ghaddafi n-a fost acasa sa-si primeasca "oaspetii"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Astazi, insurgentii libieni au anuntat ca ofera o recompensa de 1,7 milioane de dolari (doua milioane de dinari libieni) pentru capturarea lui Muammar Ghaddafi, viu sau mort. Suma a fost propusa de oameni de afaceri libieni si de Consiliul National de Tranzitie, organismul politic al opozitiei libiene.

Nicaragua este pregatita sa ii ofere azil lui Muammar Ghaddafi

Nicaragua este pregatita sa ii ofere azil lui Muammar Kadhafi, daca acesta va cere, a declarat marti seara consilierul presedintelui nicaraguan Daniel Ortega, citat de AFP si preluat de Mediafax.

"Daca cineva ar cere azil trebuie sa ii oferim un raspuns pozitiv, pentru ca poporul nicaraguan a primit si el azil cand eram asasinati de dictatura Somoz", a declarat Bayardo Arce, consilierul pentru Afaceri Economice al lui Ortega.

Consilierul prezidential a subliniat ca Nicaragua nu dispune de ambasada la Tripoli si nu se stie cum ar putea ajunge Ghaddafi din Libia. Nu se stie unde se afla in acest moment Muammar, dar complexul sau rezidential din Tripoli a fost cucerit marti de fortele opozitiei.

Dmitri Medvedev considera ca in Libia sunt "doua puteri" care trebuie sa negocieze

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a spus astazi ca, din punctul sau de vedere, exista in continuare "doua puteri" in Libia. El a facut apel la negocieri, intre regimul lui Muammar Ghaddafi si rebeli pentru a se ajunge la un acord de pace.

"In pofida succeselor inregistrate de rebeli, Ghaddafi si sustinatorii sai au in continuare o anumita influenta si un potential militar. Vrem sa se aseze la masa negocierilor si sa ajunga la un acord de pace. In realitate, exista doua puteri in tara", a declarat Medvedev.

Rebelii libieni au format baraje si patrule in cautarea lui Muammar Ghaddafi

Rebelii libieni si-au intensificat controalele in Tripoli in cautarea fortelor lui Muammar Kadhafi dar si a liderului libian, care ramane in continuare de negasit.

"Verificam fiecare vehicul care trece. Pazim strazile", spun rebelii. "Anterior, nu stiam cine circula. Acum controlam mai bine dar oamenii inca se tem ca sunt forte ale lui Kadhafi dupa colt", marturiseste Brahim Mukhtar, la o zi de la ocuparea cartierului general al lui Muammar Ghaddafi, Bab al-Aziziya, din Tripoli.

"Aproape am terminat cu fortele lui Kadhafi. Nu mai sunt decat cateva. Daca vrea Allah, in doua zile tara va fi curatata complet", apreciaza el.

"Ne-am tarat timp de 42 de ani, dar acum vom trai", subliniaza la randul sau Sharif Sohail, un combatant in varsta de 34 de ani, dentist de profesie.

La cativa metri, patrulele de rebeli inarmati cu pusti de asalt traverseaza sistematic strazile controlate de insurgenti, in cautarea unor eventuali combatanti ascunsi. Sustinatorii regimului controleaza insa in continuare unele cartiere, intre care Abu Slim, unul dintre ultimele sectoare loiale colonelului libian.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ce-a mai ramas din Ghaddafi. Rebelii i-au furat si celebrele caschete. FOTO
Ce-a mai ramas din Ghaddafi. Rebelii i-au furat si celebrele caschete. FOTO

Reporterii SkyNews au gasit langa una dintre resedintele devastate de rebeli ale lui Muammar Ghaddafi un tanar care purta o cascheta a dictatorului.

Rebelii au cucerit resedinta dictatorului, dar Ghaddafi n-a fost acasa sa-si primeasca
Rebelii au cucerit resedinta dictatorului, dar Ghaddafi n-a fost acasa sa-si primeasca "oaspetii"

Rebelii libieni au cucerit aseara si ultima reduta din Tripoli, complexul unde se afla resedinta lui Muammar Ghaddafi. Insa nu i-au gasit acolo pe dictator si nici pe fiii lui.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.