LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 24 LIVE UPDATE. Care sunt sansele ca zborul MH370 sa fie gasit si cat va costa


Ultimul update: Joi 03 Aprilie 2014 07:01
Data publicarii: Luni 31 Martie 2014 07:16
Categorie: Stiri externe

Cautarile Boeingului malaezian s-au intensificat in sudul Oceanului Indian, dar fara sa dea pana acum vreun rezultatat. Echipajele vapoarelor au gasit doar gunoaie plutitoare, fara nicio legatura cu aeronava disparuta.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Intre timp, rude ale pasagerilor chinezi au venit la Kuala Lumpur pentru a-si exprima furia in fata oficialilor malezieni.

"Vrem adevarul" si "Ne vrem rudele inapoi" au scandat oamenii, care purtau tricouri albe cu inscriptia "Ne rugam pentru zborul MH 370".

Rudele pasagerilor chinezi din Boeingul disparut au venit de le Beijing la Kuala Lumpur, intr-un gen de pelerinaj, dar si in cautare de raspunsuri.

"Vrem ca guvernul malaezian si compania aeriana sa isi ceara scuze pentru ca pe 24 martie au anuntat ca avionul s-a prabusit si ca toti cei de la bord au murit, fara sa aiba dovezi", a declarat Jiang Hui, reprezentantul familiilor.

De trei saptamani, fiecare zi a adus o noua dezamagire pentru rudele pasagerilor, pe masura ce zonele de cautare s-au tot schimbat, fara rezultat.

18 avioane si vapoare cauta in continuare resturi ale aeronavei intr-o zona de 252.000 de kilometri patrati din Oceanul Indian.

Inasa toate obiectele plutitoare "reperate" de sateliti sau de avioane s-au dovedit a nu avea nicio legatura cu avionul disparut fara urma. Cu toate acestea, autoritatile malaieziene si australiene au dat asigurari ca nu se opresc.

"Il putem gasi, insa va fi nevoie de un efort fara precedent. Spre exemplu, gasirea epavei avionului Air France a costat 45 de milioane de dolari. Acum este vorba de o suma mult mai mare, de ordinul sutelor de milioane", a declarat expertul David Mearns.

Ministrul Transporturilor din Malaysia va pleca intr-o vizita de lucru in Statele Unite pentru a cere ajutorul aliatilor americani in misiunea de recuperare a aeronavei disparute.

Hishammuddin Hussein va pleca pentru trei zile in Hawai la o intalnire oficiala a Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est, la care vor participa toti ministrii tarilor din organizatie, pentru a discuta posibilitatea folosirii unor tehnici noi de cautare in cazul cursei MH370, informeaza abcnews.

La aceasta intalnire va participa si secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

“Voi discuta in prezenta oficialilor americani, dar si a celorlalti aliati ai nostri, cum putem obtine cele mai bune echipamente de localizare si recuperare a epavei cursei MH370”, a declarat Hishammuddin Hussein la o conferinta de presa.

Acesta a asigurat rudele celor 239 de pasageri aflati la bordul aeronavei ca misiunea de cautare va continua.

“Nu ne vom da batuti pana cand nu alfam ce s-a intamplat cu zborul MH370”, a mentionat ministrul Transporturilor din Malaysia.

Autoritatile malaysiene raman concentrate pe cautarea epavei avionului care a disparut pe 8 martie, cu 239 de pasageri la bord. Autoritatea maritima australiana a declarat ca 10 avioane si alte 10 ambarcatiuni maritime participa la cautarile aeronavei.

Ambarcatiunea australiana Ocean Shield, care are la bord un dispozitiv american de detectare, si poate identifica semnalele emise de cutiile negre, pleaca luni din Perth si se va indrepta catre aria de cautari.

VIDEO PROTVPLUS.RO