Lordul Lucan, suspectat de uciderea bonei copiilor sai, a fost declarat mort dupa 40 de ani. Misterul din jurul mortii sale

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
lord lucan

Lordul Lucan, suspectat de uciderea cu salbaticie a bonei copiilor sai in urma cu peste 40 de ani, a fost declarat mort miercuri de Inalta Curte de Justitie din Londra, relateaza BBC

"Sunt linistit, este o decizie corecta", a spus presei fiul de 48 de ani al lordului Lucan, devenit acum cel de-al optulea lord Lucan. "Familia noastra nu stie cum a murit tatal nostru, daca s-a sinucis sau daca a pierit de mana altora. Este un mister si asa ar putea ramane pentru totdeauna", a adaugat el. Astfel Inalta Curte de la Londra a acceptat cererea lui George Bingham, fiul celui de-al saptelea conte de Lucan. In lipsa certificatului de deces, el nu a putut ocupa locul tatalui sau in Camera Lorzilor.

Lordul a disparut misterios in 1974, fiind suspectat de asasinarea bonei copiilor sai, Sandra Rivett. Aceasta fusese asasinata cu cateva ore inainte de disparitia lui in casa pe care lordul o impartea, inainte de despartire, cu sotia sa, Veronica, in cartierul londonez Belgravia din Londra. Si Veronica a fost agresata de ucigas, aceasta spunand ulterior ca a recunoscut vocea sotului ei. La capatul investigatiei, tribunalul a decis ca Lordul Lucan se facea vinovat de crima, detectivii fiind de parere ca el a omorat-o pe bona din greseala, vrand de fapt sa isi ucida sotia pentru a castiga custodia copiilor.
La aproape 42 de ani de la disparitie, soarta lui Richard John Bingham ramane un mister, nestiindu-se daca este mort sau viu, daca s-a sinucis sau daca a fugit in strainatate. Unii sunt convinsi ca Lordul Lucan s-a inecat in Canalul Manecii. Altii asigura ca l-au vazut in Africa de Sud, Columbia sau Noua Zeelanda. Nimeni nu stie de fapt ce s-a petrecut cu contele pasionat de jocuri. Ultimii care l-au vazut au fost doi prieteni la care a ajuns in noaptea de 7 noiembrie 1974. Acolo a scris doua scrisori, destinate cumnatului sau, in care isi declara nevinovatia si lasa instructiuni pentru reglementarea situatiei cu creditorii. I s-a gasit doar masina, plina de sange, aproape de coasta, in sudul Angliei.

 
BBC Rewind: Lord Lucan

Murder, disappearance and inheritance; not the plot of a film but the life and death of Lord Lucan. Today, a High Court judge ruled that he is now presumed dead, meaning his son can inherit the family title.

Posted by BBC Archive on Wednesday, 3 February 2016

Cu cateva ore inainte, Sandra Rivett, bona celor trei copii ai sai, fusese ucisa cu salbaticie in casa in care locuiau, inainte de despartire, aristocratul si sotia lui, Veronica, din cartierul londonez Belgravia. Si Veronica a fost agresata de ucigas, aceasta spunand ulterior ca a recunoscut vocea sotului ei. La capatul investigatiei, tribunalul a decis ca Lordul Lucan se facea vinovat de crima, detectivii fiind de parere ca el a omorat-o pe bona din greseala, vrand de fapt sa isi ucida sotia pentru a castiga custodia copiilor.

De atunci se tot fac speculatii pe tema destinului lui Richard John Bingham. Chiar saptamana trecuta un fost partener de joc al lordului a spus ca acesta s-a sinucis, iar cadavrul sau a fost aruncat in cusca tigrilor dintr-o gradina zoologica pentru a face imposibila constatarea oficiala a decesului si intrarea mostenirii in posesia Veronicai.

Fiul sau, George (48 de ani), a declansat o procedura juridica in luna octombrie a anului trecut pentru "a pune punct final" povestii care il urmareste de o viata, potrivit lui. Insa Neil Berriman, fiul biologic al bonei asasinate, se arata "socat" de aceasta initiativa si s-a gandit chiar sa introduca recurs, razgandindu-se ulterior. "Cred ca este egoist din partea lui sa vrea sa puna punct acestei povesti, uitand tot restul. Pentru mine se va sfarsi cand se va afla adevarul despre Sandra si daca Lordul Lucan a comis aceasta crima", a declarat pentru AFP Neil Berriman. El a descoperit numai acum opt ani, la moartea mamei sale adoptive, ca este fiul Sandrei Rivett. Mama lui adoptiva i-a lasat un plic "cu multe lucruri bizare, felicitari de aniversare si fragmente din ziare despre dosar".
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO