Locul în care a fost organizată prima cursă cu drone din lume. Cât de greu este concursul
Cursele de maşini sau motociclete vor avea pe viitor concurenţă serioasă. Un nou tip de curse începe să se impună: cursele cu drone. La Amsterdam tocmai a avut loc prima competiţie mondială de aşa ceva.
Nu e un sport pentru oricine, iar majoritatea practicanţilor sunt adolescenţi şi chiar copii, mult mai adaptaţi la tehnologie decât cei mari.
O cursă cu drone se desfăşoară între patru concurenţi odată. Fiecare pilotează câte o dronă construită de el însuşi şi care atinge viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Concurenţii controlează drona cu un joystick, iar ochelarii de realitate virtuală le trimit imagini extrem de rapide, care le permit să fie una cu aparatul pilotat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Poţi controla bine stick-ul, poţi fi un pilot foarte bun, dar dacă nu poţi reacţiona într-o milisecundă, te vei prăbuşi. Deci e nevoie de toate aceste abilităţi, pe lângă a şti cum să-ţi construieşti drona", a precizat Lars Sang Mo Boom, organizator.
Competiţia are loc într-o arenă amenajată pentru a preveni accidentele, iar dronele se întrec pe un traseu presărat cu obstacole. Cei din public poartă şi ei ochelari VR, putând alege să vadă exact ce văd concurenţii în căştile lor. Îţi trebuie stomac, şi nu numai, ca să vizualizezi o asemenea cursă.
Adolescentul sud-coreean de 16 ani care a câştigat cursa e considerat o stea în ascensiune în acest domeniu.
"Când îmi pun ochelarii, mă simt ca şi cum aş pilota un avion sau un elicopter şi am vedere la prima mână. Şi e rapid, 115 kilometri pe oră", spune Sung Ju Park.
Popularitatea acestui hobby e în creştere pe tot globul, dar mai ales în Asia şi America de Sud. Pe viitor, organizatorii competiţiei de la Amsterdam plănuiesc unele pe stadioane şi arene mari, sperând să atragă zeci de mii de oameni.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: concurs, drone, competitie, castigator, curse,
Dată publicare:
29-11-2018 08:02