iLikeIT. Costă cât un iPhone XS Max, dar zboară la mai bine de 500 de metri altitudine
Filmează 4K, au stabilizare mecanică şi pot obţine imagini absolut spectaculoase. Cum e, spre exemplu, Palatul Culturii, din Iaşi.
Dronele au ajuns produse la scară largă, pe care aproape oricine le poate pilota. Sunt principala opţiune pentru videografii de pretutindeni. Rezonabil, dacă ţinem cont că cealaltă variantă era închirierea unui elicopter.
Cifrele zic că avem de-a face cu o industrie ce rulează cam zece miliarde de dolari în prezent. Va creşte de zece ori mai mult în următorii 5-7 ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prima care își ia zborul astăzi - DJI Mavic 2 Pro. Pregătirea de zbor e o experiență în sine. Mavic 2 Pro are buton special de decolare şi rămâne la aceeaşi altitudine când nu primeşte comenzi. Urcă până la 500 de metri fără probleme. Și filmează tare spectaculos!
Mavic 2 Pro are un senzor mai mare decât cele de pe dronele anterioare, iar pentru imagine s-a lucrat cu Hasselblad, suedezii care fac super aparate foto și care, printre altele, au trimis camere în spațiu pentru misiunea Apollo.
Urcăm și cu Mavic 2 Zoom. Această dronă costă 5.500 de lei și vine cu un zoom optic excelent. Care poate fi folosit pentru astfel de cadre, numite trans-trav. Sau dolly zoom.Să ne mândrim un pic - un român este creditat cu paternitatea acestei mișcări, Sergiu Huzum, în anii '60.