Liderul sectei sud-coreene în care mii de persoane s-au infectat cu Covid-19, arestat

Ultima actualizare: 01-08-2020 09:31
Viața de după restricții nu va fi o întoarcere la „normal”. Cazul Coreei de Sud și al Germaniei
Getty

Autorităţile din Coreea de Sud l-au arestat sâmbătă pe influentul lider al sectei creştine Shincheonji - Biserica lui Iisus, aflată în centrul unui important focar de coronavirus în februarie.

Liderul este suspect de subminarea politicii guvernamentale de combatere a propagării epidemiei, relatează Yonhap și Reuters.

Lee Man-hee, care are 89 de ani, a fost reţinut sâmbătă la primele ore ale zilei, sub acuzaţia că a dat autorităţilor sanitare informaţii inexacte privind reuniunile sectei şi liste false de membri, fiind bănuit totodată de "tentative sistematice de distrugere de dovezi".

Se consideră că persoanele având legături cu secta sa au reprezentat mai mult de jumătate din cele peste 4000 de cazuri de contaminare din Coreea de Sud din luna februarie. La 19 iulie, acestea reprezentau 38% din persoanele contaminate, au calculat autorităţile sanitare sud-coreene.

Lee Man-hee mai este acuzat şi că a deturnat 5,6 miliarde de woni (4,69 milioane de dolari) din fondurile bisericii sale şi că a organizat evenimente religioase în facilităţi publice fără aprobare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO