Epidemia de coronavirus. O sectă din Coreea de Sud a devenit focar de boală

Ultima actualizare: 21-02-2020 14:06
masuri impotriva epidemiei de coronavirus, in Coreea de Sud
Getty

Bilanţul epidemiei de coronavirus continuă să crească, doar în China înregistrându-se 118 decese în ultimele 24 de ore. 

Epidemia provocată de noul coronavirus a ucis încă 118 persoane în China, dintre care 115 în provincia Hubei, ceea ce a crescut la 2.236 numărul total de decese în China continentală, au anunţat vineri autorităţile medicale.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Wuhan, capitala acestei provincii din centrul Chinei unde epidemia a izbucnit în luna decembrie. Numărul celor infectaţi a ajuns la 75.465.

Un nou caz confirmat în Italia
 

Un cetăţean italian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, conform unui comunicat emis vineri dimineaţă de regiunea Lombardia, citat de Reuters.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost internat într-un spital din oraşul Codogno, situat în nordul ţării, şi este supus unor teste suplimentare, se precizează în comunicat.

Dacă rezultatele se confirmă, acesta ar fi al patrulea caz de coronavirus înregistrat în Italia, după ce o altă persoană din Italia şi doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv, notează Reuters.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi seară că, deşi se înregistrează un declin continuu al numărului de noi cazuri de infecţie cu coronavirus în China continentală, există în continuare riscul ca epidemia să se răspândească în afara ţării. ''Suntem încurajaţi de această tendinţă, însă nu este momentul pentru delăsare'', a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei informări de presă la Geneva. Până joi seara, 25 de ţări raportaseră 1.076 de cazuri la OMS.

 

Urmăreşte aici evoluţia epidemiei de coronavirus în timp real

 

 

Focar de coronavirus, într-un penitenciar din China

 

Una dintre cele mai grave situaţii este în penitenciarul Rencheng din provincia Shandong (în estul Chinei), unde 200 de deţinuţi sunt infectaţi cu coronavirus, cel mai probabil din cauza unui gardian. Şi în penitenciarul de femei din Wuhan sunt 230 de cazuri de coronavirus.

Turneul de tenis de la Xian (China), care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 13 - 19 aprilie, a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat joi seara WTA.

 

Primul deces din cauza coronavirusului în Coreea de Sud


Coreea de Sud a anunţat, la rândul său, 156 de cazuri noi, după ce miercuri confirmase miercuri primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Regiunile Daegu şi Cheongdo au fost declarate „zone speciale”, în prima dintre acestea epidemia afectând, se pare, mai ales membrii uni controversate secte – Biserica Shincheonji a lui Isus, al cărei fondator susţine că este Mântuitorul şi va lua cu cel în ceruri 144.000 de credincioşi. 

O membră a sectei, în vârstă de 61 de ani, ar fi răspândit noul coronavirus în cursul ceremoniilor religioase, după ce a minţit că nu a călătorit în China. 80% dintre cazurile de infectare din Daegu sunt din rândurile membrilor Bisericii Shincheonji iar liderul acesteia le-a cerut credincioşilor să nu mai participe la slujbe sau adunări publice.

 

2 decese din cauza coronavirusului, în Iran

 

Autorităţile de la Bagdad, îngrijorate de cele două decese din cauza noului coronavirus anunţate în Iran, au interzis joi intrările cetăţenilor iranieni pe teritoriul Irakului, iar irakienilor să se deplaseze în Republica islamică. Aceeaşi măsură a fost luată şi de Kuwait.

Şi oficialii iranieni din domeniul sănătăţii au cerut ca adunările religioase din Qom să fie suspendate, după ce alte două persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în oraşul sfânt în care doi oameni au murit de această boală în această săptămână.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO