Kim Jong Un a supervizat un exerciţiu militar. Anunțul agenției de presă nord-coreene

Dată publicare: 10-04-2020 11:11
Dată actualizare: 10-04-2020 11:39


kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat din nou un exerciţiu militar înaintea unei sesiuni a parlamentului de la Phenian care urmează să înceapă în cursul zilei de vineri, în pofida epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În cadrul acestui exerciţiu, desfăşurat la scară redusă, au fost executate tiruri cu mortiere asupra unor ţinte de către trupele de infanterie, acesta fiind cel mai recent dintre exerciţiile desfăşurate în decurs de o lună, a indicat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Unele dintre exerciţiile anterioare au inclus teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, continuând, în pofida măsurilor stricte luate în Coreea de Nord pentru a preveni o epidemie de coronavirus.

Exerciţiul actual a avut loc "pentru a consolida şi mai mult capacităţile de apărare a ţării", menţionează KCNA.

"Spiritul ridicat de luptă şi entuziasmul au fost prezente în toate subunităţile de infanterie şi în cadrul artileriei, întrucât au participat la exerciţiul de tir sub comanda directă a Liderului suprem", subliniază agenţia de presă oficială a Phenianului.

Când reuniunea Adunării Populare Supreme a Coreei de Nord (SPA, parlamentul nord-coreean) a fost anunţată luna trecută, observatori internaţionali au spus că guvernul lui Kim Jong Un este încrezător că ar putea aduna sute de responsabili din ţară într-un singur loc în pofida pandemiei.

Coreea de Nord susţine că nu are cazuri confirmate de SARS-CoV-2, dar a spus că testarea continuă şi are peste 500 de persoane în carantină, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO