Guvernul chinez a publicat lista animalelor care pot fi mâncate. Câinii nu mai sunt pe ea

Dată publicare: 10-04-2020 09:47
Dată actualizare: 10-04-2020 11:17


wuhan

Guvernul chinez a emis un proiect de lege care prezintă o nouă listă provizorie cu animalele care pot fi mâncare în urma epidemiei de coronavirus, care este suspectată că provine de la animale sălbatice dintr-o piață din Wuhan, transmite CNN

Beijingul a interzis temporar comerțul cu animale sălbatice în urma focarului, care acum s-a răspândit la nivel mondial infectând mai mult de 1,6 milioane de oameni, dar noul proiect de lege încă nu a fost finalizat.

Ministerul Agriculturii din China a publicat miercuri seara lista animalelor considerate potrivite pentru a fi mâncate, inclusiv porci, vaci, pui și oi, precum și „animale speciale”, precum un număr de specii de cerbi, alpaca și struți.

Două specii de vulpe, racii și nurci pot fi crescute, dar nu pentru carnea lor.

Nu se menționează speciile de animale care sunt suspectate de oamenii de știință că au răspândit virusul la oameni, cum ar fi pangoline, lilieci și pisici civet.

Câinii nu mai sunt de pe lista animalelor care pot fi mâncate, iar dacă leagea ar fi aplicată în mod oficial, ar duce la prima interzicere a Chinei pentru consumul de câini și pe de altă parte, o victorie pentru activiștii pentru drepturile animalelor.

„Odată cu progresul civilizației umane, îngrijorarea și preferințele publicului pentru protecția animalelor, câinii au evoluat de la animalele tradiționale la animalele însoțitoare”, a spus o explicație însoțitoare a proiectului. "În general nu mai sunt considerate animale în restul lumii. Nu este recomandabil să le enumerăm sub animale sau păsări de curte din China."

Proiectul încă nu a fost finalizat, iar publicul are timp până pe 8 mai pentru a oferi feedback.

Într-o declarație făcută joi, Humane Society International a declarat că proiectul de lege ar putea fi un „ game-changer” pentru protecția animalelor din China.

"Trebuie să așteptăm rezultatul fazei de consultare, dar acest proiect ar putea deschide în mod eficient calea Chinei de a scoate oficial câinii și pisicile din meniu", a declarat purtătorul de cuvânt, Wendy Higgins.

 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO