Liderul Dumei de Stat: Europenii vor plăti pentru sancțiunile antirusești. SUA vrea să ocupe piața europeană
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, afirmă că Statele Unite ar beneficia, de fapt, de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sancțiunile europene împotriva Rusiei vor impune costuri pentru întreprinderile și cetățenii obișnuiți din țările Uniunii Europene și vor fi benefice pentru Statele Unite, a declarat președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, potrivit Interfax.
"În mod evident, promovând sancțiunile împotriva energiei rusești, Washingtonul caută să ocupe piața europeană. Ponderea petrolului american livrat în Europa este de 8%, iar cea a gazului de 6%. Creșterea prețurilor la energie face, de asemenea, parte din acest plan. Toate costurile vor fi plătite în viitor de țările UE, care vor trebui să cumpere combustibil fosil din SUA la un preț mult mai mare. Toate acestea vor cădea pe umerii companiilor și cetățenilor europeni", a scris Volodin marți pe canalul său Telegram.
Rusia este în prezent un exportator major de petrol și gaze către UE, cotele respective fiind de 45% și 27%, în timp ce SUA determină Europa să nu mai importe energie rusă, ceea ce este în dezavantajul Europei însăși, a mai spus Volodin.
Se cere naționalizarea companiilor străine care și-au oprit activitatea în Rusia
În afară de aceasta, forțând companiile internaționale să se alăture sancțiunilor impuse Rusiei, autoritățile americane și europene dau o lovitură companiilor. După ce au părăsit piața rusă, nu va fi ușor să se întoarcă, după cum reiese din recordul din 2014, a mai transmis Volodin.
"Este extrem de important astăzi ca guvernul și Duma de Stat să găsească soluții pentru a păstra locurile de muncă ale oamenilor noștri în segmentele de piață lăsate libere de companiile străine. Și ar putea exista abordări foarte diferite în acest sens", a adăugat Volodin.
Andrei Turchak, secretarul Consiliului General al partidului Rusia Unită, a propus anterior ca activele de producție ale companiilor străine care au decis să părăsească Rusia pe fondul operațiunii speciale desfășurate de forțele armate ruse să fie naționalizate.
Sursa: Interfax
Etichete: Rusia, SUA, razboi in ucraina, sanctiuni rusia,
Dată publicare:
09-03-2022 01:39