Lady Gaga va ajunge o anonima daca lumea va fi condusa de chinezi. Masura uluitoare luata la Beijing
Autoritatile chineze au interzis site-urilor de muzica online sa difuzeze 100 de cantece, pe aceasta "lista neagra" aflandu-se piese ale unor vedete internationale precum Lady Gaga, Beyonce si Backstreet Boys.
Potrivit oficialilor chinezi, aceasta interdictie are scopul "de a face ordine" pe piata muzicii online, ce trebuie curatata de acele cantece care "aduc un prejudiciu securitatii culturii statului".
Ministerul chinez nu a explicat pe site-ul sau motivul pentru care piesele "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the Night" si "Bloody Mary" ale cantaretei americane Lady Gaga sunt vizate de noua interdictie, intrata in vigoare pe 19 august.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Cantece ale grupului Backstreet Boys, ale cantaretei americane Beyonce Knowles, ale canadienilor din grupul Simple Plan si cele ale trupei britanice Take That se afla si ele pe aceasta "lista neagra", ce contine piesele interzise pe internet, un domeniu puternic cenzurat in China.
Artistii asiatici sunt si ei vizati, precum taiwaneza Chang Hui-mei, aflata in relatii tensionate cu guvernul de la Beijing, dupa ce a interpretat imnul taiwanez la investitura fostului presedinte Chen Shui-bian, in anul 2000.
China, care considera Taiwanul ca o parte integranta a teritoriului sau, i-a interzis, temporar, artistei taiwaneze sa mai sustina concerte.
Autoritatile chineze din Departamentul cenzurii interzic uneori organizarea de concerte ale unor staruri internationale sau obisnuiesc sa ceara lista cu titlurile pieselor care vor fi interpretate in show, inainte de a-si da acordul.
Din 2010, China a impus ca toate cantecele transferate online pe site-uri muzicale sa primeasca un aviz favorabil in prealabil, o decizie justificata oficial, partial, de lupta contra pirateriei.