Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a-II-a, la final. A patra zi, dedicata traditiilor. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Regina Elisabeta a II-a si-a asigurat locul in cartile de istorie la capatul unui jubileu de diamant triumfator. A patra si ultima zi de festivitati a fost consacrata, marti, manifestarilor traditionale.

Slujba la Catedrala Saint Paul, traversarea Londrei intr-o caleasca seculara si salutul adresat multimii din balconul Palatului Buckingham. Din pacate, insa, sarbatorile jubileului s-au incheiat in absenta printului Philip, spitalizat pentru o infectie la vezica urinara. Printul Charles, mostenitorul tronului, si sotia sa Camilla au fost desemnati de protocol sa o insoteasca pe suverana in absenta printului Philip.

18.00 - Cea de-a patra zi de festivitati inchinate reginei Elisabeta a-II-a s-a incheiat. Regina a salutat multimea de la balconul palatului Buckingham, de unde a asistat la o parada aeriana alaturi de alti membri ai familiei regale.

17.00 - Sute de mii de britanici au iesit in strada pentru a sarbatori jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a-II-a, moment ce marcheaza 60 de ani de la incoronarea acesteia. In plus, autoritatile engleze au organizat o impresionanata parada. Toata ziua, privitorii de pe margine a fost delectati de fanfarele militare, inclusiv cea a Grazii palatului regal.

Citește și
Katrina Darling
Englezii sunt revoltati. Show erotic cu ocazia Jubileului, oferit de o ruda a Reginei Elisabeta.FOTO
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

16.20 - Regina Elisabeta a -II-a a pornit in traditionala plimbare cu trasura pe strazile Londrei. Suverana a strabatut drumul dintre Palatul Parlamentului si Palatul Buckingham intr-o caleasca descoperita, datand din 1902, cea care i-a purtat pe printul William si Kate la nunta lor de anul trecut. Regina a fost insotita de fiul ei Charles si sotia acestuia, Camilla. Procesiunea a tinut in jur de 20 de minute.

16.00 - Englezii si-au ocupat din timp locul pentru asteptata parada regala prin centru Londrei, programata sa inceapa in jurul orei 16.30. Apoi familia regala va saluta multimea din balconul Palatului Buckingham si va asista la o parada aviatica.

12.30 - Luni, la pranz, doua mii de invitati in frunte cu familia regala au participat la ceremonia oficiata de Episcopul de Canterburry.

Cei doua mii de invitati care au ajuns in catedrala Saint Paul inca de luni dimineata. Abia apoi au inceput sa soseasca si membrii familiei regale, aclamati de miile de oameni adunati pe traseul de la Buckingham Palace pana la Catedrala. Rabdarea le-a fost rasplatita cand au reusit sa o zareasca pe Majestatea Sa, imbracata intr-o tinuta alba, cu broderii argintii si incercand sa ramana zimbitoare in ciuda absentei printului consort. Regina a fost insotita de lady Diana Marion, una dintre doamnele din suita ei.

Arborele genealogic al familiei regale din Marea Britanie poate fi studiat in documentul de mai jos

Cat au asteptat-o pe regina, invitatii au avut timp sa studieze tinutele membrilor Casei Regale. De aceasta data, sotia lui William, ducesa Catherine, a optat pentru o rochie crem, semnata tot de Alexander McQueen.

Sosirea Reginei a fost intimpinata cu urale de supusii ei aflati in fata Catedralei. Serviciul religios a inceput cu "Procesiunea Reginei" catre altar, la care au participat Arhiepiscopul de Canterbury, printul Harry, ducele si ducesa de Cambridge, Charles, Printul de Wales si sotia sa Camilla si Majestatea Sa.

Slujba, oficitata de Arhiepiscopul de Canterbury, contine si o rugaciune speciala, cu ocazia Jubileului de Diamant.

22.00 , luni seara -  Marii artisti britanici i-au adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care sarbatoreste 60 de ani de la urcarea pe tron. Pe scena instalata in fata palatului Buckingham au urcat Robbie Williams, Elton John, Tom Jones si Paul McCartney.

Dupa ce muzica s-a oprit, cerul s-a umplut de artificii, iar suverana a aprins ultima din cele 4250 de faclii care ard in cinstea ei in toata lumea.

Marele absent de la festivitati a fost printul consort Philip, care a fost dus luni cu salvarea la spital.

Spectacolul a fost deschis de Robbie Williams. Debordand de energie, artistul a primit aplauzele miilor de spectatori, printre care au putut fi zariti si premierul David Cameron alaturi de sotia, Samantha. Pe scena au urcat apoi veteranii Cliff Richard si Tom Jones.

Regina si-a facut aparitia la mijlocul spectacolului, condusa la locul ei de Printul Charles si de Camilla. Suverana s-a ferit de frigul serii cu ajutorul unei cape de culoare neagra cu nasturi aurii si a parut putin trista ca la bratul sau nu s-a aflat printul consort, Philip. Dupa ziua petrecuta in frig si ploaie la parada navala de pe Tamisa, ducele de Edinburgh a facut o infectie la vezica urinara si a fost dus luni dupa-amiaza la spital, unde va mai ramane cateva zile.

Din concert nu a lipsit, bineinteles, piesa Sing, creata special pentru Jubileul de diamant de Andrew Lloyd Webber si Gary Barlow, interpretata de artisti din toate statele Commonwealth-ului.

Intr-un sacou stralucitor, roz aprins si cu ochelari de soare asortati, Elton John a incantat publicul cu piesa "I'm Still Standing", in timp ce Stevie Wonder a interpretat melodie "Isn't she lovely". Concertul s-a incheiat pe ritmurile piesei "Ob-la-di Ob-la-da" interpretata de Paul McCartney.

Legaturile de rudenie intre Casa Regala a Angliei si cea a Romaniei

Dupa concert, pe scena si-a facut aparitia si regina, care a renuntat la capă si a scos la vedere o rochie de cocktail aurie, cu aplicatii de dantela si pietre Swarovsky. Cu ajutorul unui cristal, suverana a aprins o torta.

Alte aproape 4500 de astfel de faclii au fost aprinse in Marea Britanie si in statele din Commonwealth, in onoarea reginei. Cerul s-a umplut mai apoi de un spectaculos foc de artificii.

Pe scena a urcat si printul Charles, indelung aplaudat pentru modul in care i s-a adresat reginei: "Majestatea voastra, mamico".

Festivitatile dedicate reginei se vor incheia marti cu slujba de la Catedrala Sf. Paul, o procesiune de trasuri la Londra si un salut adresat multimii de la balconul palatului Buckigham.

60 de ani in care coroana i-a definit viata. Transformarea in imagini a Reginei Elisabeta a II-a

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a. Concert extraordinar la Palatul Buckingham
Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a. Concert extraordinar la Palatul Buckingham

La Londra, festivitatile consacrate "Jubileului de diamant al Reginei" au continuat luni cu un picnic urias in gradinile Palatului Buckingham, inaintea concertului extraordinar, care va avea loc luni seara.

Englezii sunt revoltati. Show erotic cu ocazia Jubileului, oferit de o ruda a Reginei Elisabeta.FOTO
Englezii sunt revoltati. Show erotic cu ocazia Jubileului, oferit de o ruda a Reginei Elisabeta.FOTO

Dupa 60 de ani petrecuti pe tron, Regina Elisabeta a auzit si vazut multe, cu siguranta. Dar niciodata asa ceva, iar surpriza este cu atat mai mare cu cat vine din partea unui membru al familiei…

Jubileul de Diamant al Reginei: 10000 de oameni prezenti la picnicul de la Palatul Buckingham
Jubileul de Diamant al Reginei: 10000 de oameni prezenti la picnicul de la Palatul Buckingham

Parada vapoarelor de pe Tamisa, o desfasurare impresionanta de forte pentru cei 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, a batut recordul mondial.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.