Jinichi Kawakami, ultimul ninja in viata al Japoniei. Cum invata arta ninjitsu. VIDEO si FOTO
Jinichi Kawakami este un fost inginer in varsta de 63 de ani, iar imaginea lui nu are nicio legatura cu cea a celebrilor asasini imbracati in negru, care loveau si dispareau intr-un nor de fum. Cu toate acestea, el sustine ca este ultimul ninja in viata.
Kawakami este al 21-lea cap de familie al clanului Ban, o familie cu o istorie de aproximativ 500 de ani. Din acest motiv, el este considerat de catre unele persoane drept ultimul gardian in viata al secretelor japoneze ninja. "Cred ca sunt considerat 'ultimul ninja' pentru ca, probabil, nu mai exista nicio persoana in viata care sa fi invatat toate aceste metode direct de la maestrii ninja in ultimele 5 secole", a declarat el, citat de AFP si preluat de Yahoo News.
"Ninja cu adevarat nu mai exista", a mai spus el in timp ce facea o demonstratie a armelor si tehnicilor folosite pe vremuri de catre oamenii care luptau pentru lorzii lor in timpul Japoniei feudale.Acum, ninja mai apar in povestirile de fictiune sau sunt folositi ca imagine pentru a promova Iga, un oras muntos aflat la 350 de kilometri de Tokyo, care era folosit drept resedinta pe vremuri de catre luptatorii ninja.
Kawakami este de profesie inginer si a inceput sa practice ninjitsu - arta de lupta ninja - in urma cu 10 ani. El sustine ca adevaratele metode folosite de ninja raman in continuare un mister. "Exista anumite urme lasate de armele lor, insa nu reusim sa aflam de fiecare data toate detaliile, care au fost ascunse in mod special. Multe lucruri au fost transmise din gura in gura, asa ca nu stim exact cat au fost deformate in urma trecerii anilor." spune Jinichi.
Cat despre acele metode despre care se banuieste ca sunt reale 100% ... este foarte greu de verificat autenticitatea lor. "Nu putem incerca asasinatele sau otravurile. Chiar daca respectam toate instructiunile pentru a fabrica o otrava, nu o putem testa.", a explicat el.Kawakami s-a intalnit prima data cu secretele lumii ninja cand avea 6 ani, insa nu-si mai aduce aminte multe lucruri despre maestrul sau, Masazo Ishida, un barbat care se imbraca precum calugarii budisti. "Continuam sa ma antrenez fara sa stiu ce fac cu adevarat. Abia mai tarziu mi-am dat seama ca practicam ninjitsu.", spune el.
Jinichi povesteste ca antrenamentul pleaca de la acumularea unor capacitati fizice si mentale, pana la studierea substantelor chimice, a conditiilor meteorologice si a psihologiei. "Pentru concentrare, privesc fitilul unei candele pana am sentimentul ca ma aflu acolo, inauntru. De asemenea, obisnuiesc sa ma antrenez ascultand zgomotul facut de caderea unui ac pe podea."
Tot la antrenamente, el s-a urcat pe pereti, a sarit de la inaltime si a invatat cum sa amestece substante chimice pentru a provoca fum si explozii. "De asemenea, este nevoie ca eu sa invat sa rezist la caldura si la frig, dar si la durere si foame. Aceste antrenamente au fost grele si dureroase. Nu a fost deloc distractiv dar incercam pe cat posibil sa nu ma gandesc la ce fac. Am privit aceste antrenamente ca o parte a vietii mele."