Japonia: Coreea de Nord, cea mai mare amenințare de la Al Doilea Război Mondial încoace


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 04 Ianuarie 2018 11:29
Categorie: Stiri externe
shinzo abe

Prim-ministrul japonez a afirmat, joi, că ameninţarea asupra securităţii cu care se confruntă Japonia este cea mai periculoasă de la cel de-al Doilea Război Mondial şi până în prezent, din cauza provocările "inacceptabile" din partea Coreei de Nord.

Shinzo Abe a garantat că va consolida sistemul de apărare al Japoniei pentru a proteja poporul. Tensiunile din regiune s-au amplificat, mai ales de când Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea test nuclear în septembrie, iar în noiembrie, a precizat că a testat cu succes noi rachete intercontinentale balistice care ar putea lovi teritoriul Statelor Unite, relatează Reuters

"Nu este o exagerarea să precizăm faptul că securitatea Japoniei este pusă la încercare, nivelul de ameninţare fiind cel mai ridicat, de la Al Doilea Război Mondial şi până în prezent. Voi apăra vieţile oamenilor", a declarat prim-ministrul japonez în cadrul unei conferinţe.

Prim-ministrul Japoniei a mai adăugat că se vor lua măsuri noi pentru a întări sistemul de apărare al ţării, dar nu a specificat care vor fi acestea. Guvernul a aprobat un buget militar record, mărindu-l cu 1.3 procente, adică cu suma de 46 miliarde dolari.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a declarat în cadrul acestei săptămâni că Statele Unite au fost informate că regimul de la Phenian ar putea pregăti efectuarea unui nou test nuclear.
 

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO