Israelul a amânat sosirea turiștilor, după ce numărul cazurilor de infectare a început să crească
Israelul a anunţat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turişti şi pregăteşte pentru noi măsuri de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, cazurile crescând în ţară, în pofida unei masive campanii de vaccinare, notează AFP
"Din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta, guvernul a amânat intrarea turiştilor cu o lună, până la 1 august", a afirmat Ministerul israelian al Turismului.
Unii turişti vaccinaţi, care călătoresc în grupuri mici şi vin doar din anumite ţări, vor avea, totuşi, autorizaţia să intre în Israel, dar vor trebui să efectueze două teste PCR - unul realizat cu 72 de ore înainte de plecare şi unul la sosire -, precum şi un test serologic, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Turismului, transmite Agerpres.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Pe de altă parte, premeirul israelian Naftali Bennett a afirmat că, dacă peste 100 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate zilnic timp de o săptămână, purtarea măşti în interior va fi din nou obligatorie.
Miercuri, pentru a treia zi consecutiv, peste 100 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate oficial, departe de cele câteva cazuri cazuri recenzate zilnic în ultimele săptămâni.
Această creştere a numărului de contaminări este provocată de răspândirea variantei Delta apărută în India şi cunoscută a fi mai virulentă decât celelalte, potrivit prim-ministrului Bennett.
În punctul de maxim al pandemiei, în ianuarie, aproximativ 10.000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, înainte ca o uriaşă campanie de vaccinare să permită o scădere a contaminărilor.
Mai mult de cinci milioane din totalul celor 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit de atunci două doze de vaccin. În total, au fost înregistrate peste 840.000 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, dintre care 6.428 de decese.