Irlanda va avea nevoie de un nou pachet financiar

Ultima actualizare: 27-06-2012 20:35
Politie Irlanda

Irlanda nu se va stabiliza financiar dupa 2013, an in care se incheie actualul program de asistenta financiara de 85 miliarde euro de la UE si FMI, urmand sa necesite un al doilea imprumut, a afirmat un fost director al FMI.

Guvernul de la Dublin ar putea continua sa aiba nevoie de asistenta financiara externa pana in 2015, a afirmat Donal Donovan, fost director adjunct la FMI pana in 2005.

Un al doilea imprumut va include si o restructurare a datoriei statului, care va trebui sa respecte si cerintele stricte din actualul acord privind reducerea deficitului bugetar, a adaugat el.

Irlanda va avea nevoie de un nou pachet financiar deoarece este putin probabil ca investitorii sa accepte sa imprumute din nou guvernul la dobanzi rezonabile decat tarziu dupa 2015, a spus Donovan.

Comentariile fostului oficial FMI vin in contextul in care Portugalia a fost nevoita sa ceara ajutorul Uniunii Europene si FMI, devenind al treilea stat din zona euro care apeleaza la sprijin financiar extern dupa Grecia si Irlanda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO