Invazie de urși polari într-o localitate din Rusia. Toate evenimentele au fost anulate

Ultima actualizare: 06-12-2019 18:08

O localitate din Rusia a fost invadată de urşi polari înfometaţi, din cauza vremii anormal de calde pentru această perioadă de iarnă, au anunțat joi reprezentanţi ai World Wildlife Fund (WWF).

Peste 50 de urşi polari au fost zăriţi în vecinătatea localităţii Rirkaipi, deoarece în zonele marine din apropiere nu există încă un strat de gheaţă suficient de gros pentru ca animalele de pradă să poată vâna.

Potrivit euronews.com, invazia urșilor a dus la anularea unor evenimente publice, inclusiv repetițiile pentru concertul de Anul Nou.

De asemenea, copiii sunt obligați să meargă la școală după un anumit program al autobuzelor școlare.

'Aproape toţi urşii sunt slabi', a declarat Tatiana Minenko, care conduce un grup ce încearcă să prevină eventualele întâlniri între urşi şi locuitori, într-un comunicat de presă publicat de WWF Rusia.

Deşi prezenţa urşilor polari este obişnuită în regiune, este extrem de rar ca un număr atât de mare de animale să ajungă în acelaşi timp în apropierea unei zone populate, a mai spus organizaţia.

Zona se confruntă cu "o vreme neobişnuit de caldă pentru începutul lunii decembrie", a spus organizaţia.

"Deşi gheaţa a început să apară în zona de coastă, nu este încă suficient de groasă (pentru a susţine urşii)", se precizează în comunicat.

Iarna trecută, în luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urşi polari agresivi aflaţi în căutare de hrană, autorităţile fiind nevoite să declare stare de urgenţă timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO