Invazie de sobolani la Paris. Rozatoarele sunt de 2 ori mai multe decat locuitorii, parcurile au fost inchise
Este invazie la Paris. Sobolanii au napadit orasul, asa ca a fost declansata o ampla operatiune de deratizare.
Parcurile au fost inchise pe rand si unele asa vor ramane pana de Craciun pentru a le permite angajatilor primariei sa curete zona de rozatoare. Problema nu este noua, dar, in ultima perioada, numarul sobolanilor a crescut peste masura.
Un vizitator strain caruia ii place sa bata orasul la pas sigur a plecat din Paris cu amintirea sobolanilor care se misca fara pic de teama pe langa oameni, in zonele aglomerate, unde se arunca multe gunoaie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnicii s-au obisnuit demult sa ii zareasca misunand prin parcuri. Numai ca, in ultima perioada, situatia s-a agravat in asemenea masura incat primaria a fost nevoita sa ia masuri radicale. A inchis parcurile unul dupa altul, pentru o operatiune de deratizare de o amploare, fara precedent in ultimele decenii.
Gilles Demodice, specialist deratizare: "Pot provoca pagube. Sunt rozatoare, asa ca mananca tot ce gasesc. Mai grav este insa ca sunt o amenintare pentru sanatatea publica, intrucat pot transmite numeroase boli."
Reporter: Cum s-a ajuns in aceasta situatie?
Gilles Demodice, specialist deratizare: "Problema a aparut din cauza oamenilor care ii hranesc. Nu direct. Dar aduc mancare pentru porumbei si pentru pisicile vagaboande, iar sobolanii profita de situatie."
Primaria le-a cerut parizienilor sa nu mai lase mancare in zonele publice, iar forma pubelelor a fost modificata astfel incat rozatoarele sa nu mai aiba acces la resturile aruncate.
Gilles Demodice, specialist deratizare: "Daca sobolanii gasesc mancare vor sta departe de capcanele noastre. Observam deja asta si este o problema majora."
Se estimeaza ca Parisul gazduieste in jur de 6 milioane de sobolani, cam doi si jumatate la fiecare locuitor.