Sobolanii invadeaza parcurile din Capitala. Imaginile surprinse de un bucurestean in Parcul Cismigiu


Ultimul update: Joi 01 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Luni 29 August 2016 18:58
Categorie: Stiri Sociale

In timp ce autoritatile isi paseaza responsabilitatea, daca nu sunt in concediu, sobolanii se inmultesc ingrijorator in Bucuresti. Un telespectator i-a fotografiat luni in Parcul Cismigiu, in timp ce mancau din grauntele pasarilor.

Si alti bucuresteni, care merg des in parc, spun ca sobolanii umbla fara teama pe alei. Oficialii, care ar trebui sa-i extermine, ridica din umeri si spun ca mai dureaza, pana cand vor reusi sa angajeze niste firme specializate.

Aproape de ora pranzului, un telespectator a pozat un sobolan chiar in cusca paunilor, din parcul Cismigiu. In fotografii se vede cum sobolanul se plimba linistit, apoi se duce la mancarea pasarilor.

Cei care viziteaza des Cismigiul spun ca sobolanii au aparut de cateva luni in tarcul paunilor. Si pot fi vazuti cum umbla ziua si pe aleile parcului.

Si cei care pazesc parcul au recunoscut ca sobolanii umbla prin Cismigiu. Sustin ca au fost numeroase sesizari, dar nu s-a intamplat nimic.

S-a ajuns in aceasta situatie periculoasa, dupa ce anul trecut Primaria Capitalei a ramas fara contractul de deratizare, pentru ca acesta a expirat. Lucrurile s-au complicat si, dupa o licitatie esuata, la inceputul lunii, Primaria generala a decis ca primariile de sector si institutiile subordonate sa preia atributiile de deratizare.

Acum, institutia care ar trebui sa se ocupe de deratizare in parcul Cismigiu este Administratia parcurilor si locurilor de agrement din Bucuresti. Insa Administratia abia a demarat procedurile de licitatie pentru angajarea unei firme, iar deratizarea efectiva ar putea fi facuta abia peste cateva luni bune.

In prezent, singurele primarii care s-au ocupat de deratizarea in spatiile publice au fost cele de la sectorul 3 si 6.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO