Interpolul cauta doua tinere din Austria, care ar fi plecat in Siria sa lupte alaturi de rebelii islamisti

Dată publicare: 18-04-2014 21:44
Dată actualizare: 21-04-2014 08:35


Islam

Doua adolescente din Austria au disparut de acasa pe 10 aprilie. Imaginile fetelor au aparut intre timp pe retelele de socializare, acestea fiind imbracate in vesminte islamice, iar Interpolul crede ca au fost pacalite sa ajunga in Siria.

Interpolul cauta doua tinere austriece despre care crede ca au fost pacalite sa mearga in Siria si sa lupte pentru rebelii islamisti.

Samra Kesinovic (16 ani) si Sabina Selimovic (15) au disparut din casele lor din Viena pe 10 aprilie. Primul indiciu care a ajuns la parintii celor doua a fost o serie de postari pe retelele de socializare, unde fetele ar fi scris ca au plecat “sa lupte in razboiul sfant”.

Parintii insa nu cred ca aceste mesaje au fost scrise de tinere, iar autoritatile suspecteaza la randul lor ca au fost pacalite sa paraseasca tara, noteaza Daily Mail.

Samra si Sabina provin din doua familii de refugiati din Bosnia, care s-au stabilit in Austria dupa razboaiele etnice din anii ’90. Ambele s-au nascut in Austria.

In Siria, luptele continua sa fie feroce. Inclusiv vineri o bomba a fost detonata in orasul nordic Aleppo, distrugand cladiri si ranind copii.

Cele doua tinere apar pe profilurile de Facebook inconjurate de barbati inarmati sau tinand chiar ele in maini cate un Kalashnikov. In ultimele postari, acestea anuntau planuri de casatorie, penru a putea deveni “razboinice sfante”, adaugand intr-un mesaj: “Moartea este scopul nostru”.

Familiile nu cred insa ca aceste mesaje le apartin, dar au recunoscut ca cele doua au inceput recent sa frecventeze o moschee locala, din Viena.

In schimb, potrivit oficialilor austrieci, citati de Daily Mail, cea mai plauzibila ipoteza ar fi ca tinerele se afla intr-o tabara de antrenament si nu doar ca sunt deja casatorite, dar ca s-au si mutat cu sotii lor.

Potrivit presei austriece, imaginile celor doua ar fi devenit capete de afis in Siria, intr-o chemare publica la jihad. De asemenea, exista voci care sustin ca fetele ar trimite mesaje online prietenilor, vorbind despre noile lor vieti si despre cum “nimeni nu le va gasi vreodata”.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO