Insulele Maldive introduc vaccinarea anti-Covid-19 ca parte a ofertei turistice: ”Vizită, vaccin, vacanță”

Dată publicare: 19-04-2021 21:39
Dată actualizare: 19-04-2021 21:47


Insulele Maldive introduc vaccinarea anti-Covid-19 ca parte a ofertei turistice: ”Vizită, vaccin, vacanță”

Insulele Maldive va introduce turismul de vaccinare și oferă posibilitatea administrării vaccinurilor anti-Covid-19 turiştilor, la alegere, pentru a promova acest sector de care depinde atât de mult economia lor.

 

"Turismul de vaccinare este o viziune a preşedintelui ţării, Ibrahim Mohamed Solih. Preconizăm să-l implementăm după modelul turismului medical", a declarat ministrul turismului, Abdulla Mausoom.

"Programa 3V: vizită, vaccin, vacanţă" va fi lansat când toţi locuitorii din Maldive, cu o populaţie de 540.000 de persoane, vor fi complet vaccinaţi", a spus el.

Ministrul a explicat că turiştii vor putea alege vaccinul pe care îl preferă, dintre cele disponibile în ţară şi să rămână în arhipelag până vor primi a doua doză.

"Complexele noastre hoteliere sunt perfect sigure pentru vaccinare. Turiştii pot rămâne între cinci şi opt săptămâni pentru a primi a doua doză, sau pot pleca şi să se întoarcă apoi pentru rapel", a precizat Maussom.

 

Ce vaccinuri se folosesc în Maldive

 

Ministerul Turismul din arhipelag speră ca între timp să se rezolve penuria de vaccinuri pentru a putea da undă verde acestui plan.

Insulele Maldive utilizează vaccinul Covishield, serul produs de Oxford în colaborare cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi cel elaborat de Institutul Serum din India (SII).

Arhipelagul administrează şi doze importate de la laboratorul chinez Sinopharm şi Pfizer.

În total, 40.230 de persoane din Maldive au fost complet imunizate, în timp ce 280.000 de localnici (52% din populaţie) şi de expatriaţi au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat 26.000 de contagieri şi 70 de decese asociate noului coronavirus.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO