Începutul lui 2021 i-a găsit pe mulți români la soare, în Maldive, departe de grijile și frigul de acasă.

Un raport al oficialilor din exotica destinație plasează România pe locul cinci în topul țărilor care au trimis turiști în primele zece zile ale anului. Iar cererea rămâne ridicată - este nevoie de curse aeriene suplimentare.

Sunt mari șanse ca, în timpul unei plimbări pe spectaculoasele plaje din Maldive, să întâlnești români, cum se întâmplă în locurile tradiționale din Europa.

Din datele adunate de Ministerul Turismului de aici, rezultă că trimitem cei mai mulți vizitatori după Rusia, India, Ucraina și Kazahstan.

În mod tradițional, germanii și britanicii veneau masiv în insulele din Oceanul Indian. Există însă un curent nou, în turism.

Cristina Pipias, managerul unei agenții de turism: „Încă din această vară s-a observat tendința românilor și a est-europenilor de a călători ceva mai mult în străinătate decât cei din vestul Europei. Maldive este una dintre puținele destinații exotice care în acest sezon este accesibilă turiștilor români fară carantinare la retur sau fară a fi nevoiți să stea acolo o perioadă în carantină.”

Iar că cererea este uriașă, o confirmă și cele întâmplate pe aeroporturile din țară. Au plecat spre Maldive de opt ori mai multe curse decât era planul.

Alexandru Mărginean, directorul unei agenții de turism: „Am planificat două zboruri în primă fază și am ajuns să suplimentăm cu 17. În acest moment sunt planificate zboruri până în data de 2 mai inclusiv. Săptămânal.”

Insulele Maldive sunt la mare căutare și pentru că alte destinații populare în această perioadă, precum Thailanda sau Republica Dominicană, ori sunt închise ori impun restricții. A contat și apariția ofertelor cu zboruri charter .

Zborul direct până în capitala Male durează aproape 9 ore. Costă în jur de 1.000 de euro, bani care includ 7 nopți de cazare și micul dejun. Există și variantele de zbor cu escală în Dubai sau Doha, însă în acest caz, durata călătoriei crește cu cel puțin două ore. Aici prețurile pot fi mai mari și cu 30%, mai ales dacă alegeți din scurt călătoria.