Povestile pasagerilor aflati la bordul zborului MH17. Un reprezentant al OMS si doi fani ai lui Newcastle, printre victime

×
Codul embed a fost copiat

Pentru cei 298 de pasageri si membrii ai echipajului calatoria spre o destinatie de vis s-a transformat intr-o cursa catre moarte.
Cuprinse de disperare, familiile acestora asteapta acum un raspuns despre avionul prabusit pe 17 iulie 2014 in Ucraina.

80 de copii si 100 de de specialisti in domeniul SIDA in avionul care s-a prabusit in Ucraina

80 de copii se aflau in avionul care s-a prabusit in Ucraina, dupa cum scrie presa internationala, dar si 100 de specialisti in domeniul SIDA, familii care plecau in vacanta, restauratori celebri, si un senator.

Doi soti din Olanda au murit impreuna cu cei patru copii. Mezina familiei avea 9 ani si invata intr-o clasa cu un an mai mare, atat era de inteligenta povestesc vecinii. Fratele ei postase un selfie chiar inainte de plecare si scrisese pe Twitter: "Intr-o ora voi urca in avionul catre Malaezia". Din pacate, s-a dovedit un drum fara intoarcere.

Mo, 12 ani si Evie, 10 ani, ambele din Australia. Richard, 20 de ani, Marea Britanie. Joep, 49 de ani, Olanda. Ben, 20 de ani, Marea Britanie. Sunt doar cativa dintre cei 298 de pasageri ai cursei MH17 care a fost doborata in Ucraina. La bordul aeronavei se aflau 80 de copii, iar cei mai multi dintre pasageri incercau sa ajunga la o conferinta despre SIDA, care se tinea in Australia. Erau oameni de stiinta si activisti, iar printre ei, un prestigios cercetator olandez in domeniul SIDA si un purtator de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citește și
Olanda
Olanda este "in doliu" dupa prabusirea avionului de linie al companiei Malaysia Airlines. 154 dintre pasageri erau olandezi

Cu cateva minute inainte de decolare, unul dintre pasageri chiar se amuza postand o poza cu avionul pe retelele de socializare si mesajul: "Daca dispare, sa stiti ca asa arata!". Tanarul olandez Cor Pana ironiza disparitia celuilalt avion malaezian, in urma cu patru luni, in Oceanul Indian. Insa gluma s-a dovedit o tragica premonitie.

Cei 15 membrii ai echipajului erau toti malaezieni. Pe o retea de socializare dedicata insotitorilor de zbor au fost postate imagini cu ei. "Insotitorii de zbor nu mor niciodata, doar zboara mai sus", spune cineva in dreptul pozei celei mai tinere membre a echipajului. Angeline avea doar 30 de ani.

O tanara mama urma sa ajunga la o inmormantare, in Australia, cu escala la Kuala Lumpur. Si ea si copilul ei sunt in viata doar pentru ca au intarziat la aeroport si n-au mai apucat sa se imbarce in avionul mortii .

Printre pasagerii Boeing-ului malaezian ar fi trebuit sa fie si Barry Sim, alaturi de sotia si copilul sau. Dar s-au razgandit in ultima clipa.

A scapat de moarte si Maarten de Jonge, un ciclist olandez, in varsta de 29 de ani. "In ultimul moment, am ales un zbor care pleca duminica, pentru ca era cu 300 de euro mai ieftin", a povestit el pentru presa olandeza. Culmea, el ar fi trebuit sa se imbarce in aeronava malaieziana care a disparut deasupra Oceanului Indian, in urma cu patru luni, dar s-a razgandit.

AVION PRABUSIT in UCRAINA - Un angajat al OMS si fanii lui Newcastle United printre victime

Nu doar olandezii sunt in doliu, si britanicii incep sa se obisnuiasca acum cu gandul ca printre victime se afla si 9 conationali. Printre acestia, sunt 2 fani ai lui Newcastle United, dar si un jurnalist BBC care lucra pentru Organizationala Mondiala a Sanatatii. 

Cei doi fani erau John Alder si Liam Sweeney si zburau spre Noua Zeelanda unde echipa lor preferata joaca un turneu de pregatire. "Un meci al lui Newcastle nu va mai fi niciodata la fel", au spus fanii gruparii pe contul oficial de Twitter.

Pe de alta parte, Glenn Thomas este un fost jurnalist BBC ce lucra pentru OMS. El, la fel ca si alti pasageri, se afla in acest zbor cu destinatia finala Melbourne, unde ar fi participat la Conferinta Internationala despre SIDA.

AVION PRABUSIT in UCRAINA- 15 membri ai echipajului, printre victime

Cei 15 membri ai echipajului avionului prabusit in Ucraina erau toti malaezieni. Pe o pagina de socializare dedicata insotitorilor de zbor au fost postate imagini cu acestia. "Insotitorii de zbor nu mor niciodata, doar zboara mai sus", spune cineva in dreptul pozei celei mai tinere membre a echipajului. Angeline avea doar 30 de ani. Alaturi de Angeline se afla si Shazanah, in varsta de 31 de ani.

AVION PRABUSIT IN UCRAINA- In avion ar fi trebuit sa fie si Barry Sim, alaturi de sotia si copilul sau. S-au razgandit insa in ultima clipa.

Barry Sim"Nu am reusit sa gasim locuri pentru amandoi la acelasi zbor, asa ca am schimbat biletele. Am simtit un soc, atat. Pur si simplu ai o stare de rau in stomac. Pur si simplu inima iti bate din ce in ce mai tare."

Izzy Sim"Am simtit ca trebuia sa fim in avionul acela, dar, evident, cineva ne veghea si ne-a soptit: Nu, nu va urcati in avionul asta".

Niciunul dintre pasagerii zborului MH17 nu s-a gandit vreo clipa ca nu va mai ajunge la destinatie. In Olanda, aproximativ 100 de rude ale victimelor, cu lacrimi în ochi, s-au reunit joi seara într-un restaurant, inaccesibil presei, din aeroportul Schiphol, sustine un jurnalist France Press. Dupa reuniune au plecat cu doua autocare catre o destinatie care nu a fost facuta publica.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Avionul prabusit. Traian Basescu a calificat accidentul aviatic din Ucraina drept un act terorist
Avionul prabusit. Traian Basescu a calificat accidentul aviatic din Ucraina drept un act terorist

Presedintele Traian Basescu a calificat, sambata, accidentul aviatic din estul Ucrainei drept un act terorist, care nu poate ramane fara consecinte.

Olanda este
Olanda este "in doliu" dupa prabusirea avionului de linie al companiei Malaysia Airlines. 154 dintre pasageri erau olandezi

Olanda era "in doliu", joi, dupa prabusirea avionului de linie malaysian care decolase de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam cu aproape 300 de persoane la bord, dintre care cel putin 154 de olandezi.

Cine a doborat avionul? Ministerul rus al Apararii: Sistemul de rachete ucrainean era activ in ziua prabusirii aeronavei
Cine a doborat avionul? Ministerul rus al Apararii: Sistemul de rachete ucrainean era activ in ziua prabusirii aeronavei

Sistemul de rachete ucrainene era activ in ziua prabusirii avionului malaysian, a anuntat vineri Ministerul rus al Apararii, preluat de AFP.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.