Avionul prabusit. Traian Basescu a calificat accidentul aviatic din Ucraina drept un act terorist

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a calificat, sambata, accidentul aviatic din estul Ucrainei drept un act terorist, care nu poate ramane fara consecinte.

SUMARUL EVENIMENTELOR

-► Canada denunta o responsabilitate rusa, in urma prabusirii zborului MH17 in Ucraina

-►Senatorul american John McCain a facut declaratii dure dupa aflarea tragediei

-►Casa Alba indeamna la "incetarea focului imediat" in Ucraina

Citește și
avion
Cine a doborat avionul? Ministerul rus al Apararii: Sistemul de rachete ucrainean era activ in ziua prabusirii aeronavei
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

-►Washingtonul cere avioanelor americane sa evite spatiul aerian ucrainean

-►Porosenko: Insurgentii separatisti au "ucis printr-o lovitura" aproape 300 de persoane

-►UE si NATO cer o ancheta rapida in cazul catastrofei din Ucraina

-►Barack Obama avertizeaza impotriva disparitiei probelor de la locul prabusirii avionului in Ucraina

-►Majoritatea companiilor aeriene occidentale renunta la survolarea Ucrainei

Președintele Traian Basescu a declarat, sambata, referindu-se la catastrofa aviatica din Ucraina, ca uciderea a 298 de nevinovați intr-un act terorist nu trebuie sa treaca fara consecințe, el precizand ca va face declarații detaliate pe acest subiect de la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Accidentul nu poate fi lasat fara o ancheta internaționala și ceea ce s-a intamplat, 298 de nevinovați uciși intr-un act terorist, nu trebuie sa treaca fara consecințe”, a spus șeful statului. El a precizat ca asupra acestui lucru se va pronunța ”cu multa claritate de la Cotroceni”.

Am de nuanțat unele poziții și o voi face din poziția oficiala, de președinte, la Cotroceni. (...) Trebuie pus și degetul pe rana și o voi face de la Cotroceni”, a mai afirmat Traian Basescu, adaugand ca vrea sa iși termine propria analiza pe acest subiect.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN 18 IULIE 2014

Liderii lumii cer o ancheta independenta la locul tragediei aviatice. Presedintele american si cancelarul german au solicitat incetarea focului la granita de est a Ucrainei, astfel incat anchetatorii sa afle rapid ce s-a intamplat cu aparatul Boeing 777, daca a fost doborat si cine este autorul atacului. Si liderul de la Kremlin vrea raspunsuri la aceste intrebari, dar a declarat deja ca responsabilitatea tragediei apartine Kievului.

"In acest moment, Ucraina are cel mai mult de castigat, oricat ar fi de cinic. Asta pentru ca revine in atentia internationala", a spus Dan Dungaciu, expert in geopolitica.

Efectul catastrofei aviatice a fost aproape instantaneu. Cancelariile occidentale au reactionat imediat si au cerut incetarea focului intre separatistii pro-rusi si ucrainieni.

"Ii cer in mod clar, inca o data, presedintelui rus Vladimir Putin si guvernului rus sa depuna eforturi pentru gasirea unei solutii politice. Vrem inceperea unei anchete independente cat mai repede posibil. Insa pentru ca asta sa se intample, avem nevoie de o incetare a focului", a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Marea Britanie a trecut conflictul dintre Ucraina si Rusia pe agenda ONU cerand o reuniune de urgenta.

"Este un accident revoltator, socant, oribil si trebuie sa aflam excat ce s-a intamplat. Daca avionul a fost doborat, dupa cum pare sa se fi intamplat, atunci cei vinovati trebuie sa plateasca", a spus David Cameron, premierul Marii Britanii.

La OSCE s-a grabit sa cheme de urgenta cancelariile occidentale la discutii chiar in aceasta dupa-amiaza. Organizatia a trimis deja 30 de obervatori la locul tragediei si a cerut asigurarea unui coridor umanitar care sa permita desfasurarea anchetei.

Moscova vrea ancheta internationala la locul tragediei: "Vom cere cu insistenta o ancheta independenta care sa inceapa cat mai repede posibil", a spus Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

Si Traian Basescu cere ca experti ai Uniunii Europene sa participe la ancheta, alaturi de autoritatile ucrainene.

Pe un ton mai moderat sau sustinut cu vehementa, liderii lumii cer incetarea violentelor din Ucraina.

Barack Obama, declaratii la Casa Alba

Barack Obama a facut, vineri seara, declaratii de la Casa Alba pe tema avionului prabusit in Ucraina.

"Rebelii nu pot dobora avioane fara echipament sofisticat. Iar acel echipament vine din Rusia. Nu stim inca nimic sigur, dar violenta de acolo este facilitata, in parte, de sprijinul venit din Rusia.

Miza este extrem de mare pentru Europa. Nu doar pentru Ucraina. Incidentul aviatic din Ucraina trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Europa privind Rusia.

Ceea ce stim in momentul de fata este ca o racheta sol-aer a fost trasa si a provocat prabusirea avionului. Stim ca racheta a fost lansata de pe un teritoriu aflat sub controlul separatistilor prorusi. Este prematur sa stim intentiile celor care au lansat racheta", a spus Obama.

Moscova ameninta ca va riposta in cazul unor tiruri ucrainene pe teritoriul sau

Rusia va riposta in cazul unor tiruri ucrainene deliberate pe teritoriul sau, "distrugand punctul aflat la originea tirului", a declarat vineri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, relateaza AFP. "Am avertizat deja ca daca acest lucru va continua, vom lua masurile care se impun. Cel putin, daca este clar ca acest lucru s-a produs deliberat, eu sunt convins ca trebuie sa distrugem punctul aflat la originea tirului", a declarat Lavrov pentru postul de televiziune Rossia 24.

Angela Merkel cere o incetare a focului imediata in Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a cerut, vineri, o incetare a focului imediata in Ucraina, dupa prabusirea avionului Malaysia Airlines.

"O incetare a focului este necesara", a declarat Merkel. "Trebuie sa tratam lucrurile cu foarte mare seriozitate" si sa ajungem "la o incetare a focului si o solutie politica", discutand cu presedintele rus, a adaugat cancelarul in traditionala sa conferinta de presa de vara.

Putin: Prabusirea avionului in Ucraina arata necesitatea unei "solutionari urgente" a crizei

Prabusirea avionului malaysian cu 298 de persoane la bord, intr-o zona de conflict armat in Ucraina, arata necesitatea unei solutionari urgente a crizei din aceasta tara, a apreciat vineri presedintele rus Vladimir Putin, catalogand incidentul drept o "tragedie", relateaza AFP.

Presedintele rus "a subliniat asupra faptului ca aceasta tragedie a aratat din nou necesitatea unei solutionari urgente si pasnice a crizei acute din Ucraina", intr-o conversatie la telefon cu premierul olandez Mark Rutte, potrivit unui comunicat emis de Kremlin. El a adaugat ca este necesara o ancheta "scrupuloasa si obiectiva" asupra circumstantelor catastrofei.

Vladimir Putin a prezentat condoleante premierului olandez.

Canada denunta o responsabilitate rusa, in urma prabusirii zborului MH17 in Ucraina

Premierul canadian Stephen Harper a apreciat joi seara ca Rusia este "sursa conflictului actual in regiune", in estul Ucrainei, unde un avion apartinand companiei Malaysian Airlines care efectua zborul MH17 s-a prabusit, probabil doborat de o racheta, relateaza AFP.

"Nu stim inca cine este responsabil de acest atac, dar continuam sa condamnam actele de agresiune militara comise de catre Rusia si ocuparea ilegala a Ucrainei (...) ca aflandu-se la originea actualului conflict din regiune", a declarat Stephen Harper, citat intr-un comunicat.

Seful Guvernului canadian s-a declarat "bulversat si intristat" de aceasta catastrofa aeriana, notand ca printre cele 298 de victime se afla un cetatean canadian.

Casa Alba indeamna la "incetarea focului imediat" in Ucraina

Statele Unite au indemnat joi la "incetarea focului imediat" in Ucraina, cu scopul de a se permite o ancheta fara obstacole asupra prabusirii unui avion malaysian in Ucraina, relateaza AFP. "Indemnam toate partile vizate - Rusia, separatistii prorusi si Ucraina - sa sustina o incetare a focului imediat, cu scopul de a permite anchetatorilor internationali un acces sigur si neingradit la locul prabusirii si pentru a facilita recuperarea resturilor (aeronavei) si cadavrelor", a declarat Josh Earnest, un purtator de cuvant al casei Albe, citat intr-un comunicat.

"Este crucial sa aiba loc o ancheta internationala completa, credibila si fara vreun obstacol cat mai rapid posibil", a afirmat el. Earnest a subliniat ca organizatii internationale ca ONU si OSCE au un rol "deosebit de important" de jucat. "In asteptare, este vital ca nicio dovada sa nu fie alterata si ca toate dovezile potentiale si resturile (aeronavei) de la locul prabusirii sa fie lasate asa cum sunt", a insistat purtatorul de cuvant.

"Desi nu cunoastem inca toate faptele, stim, in schimb, ca acest accident a avut loc in contextul unei crize in Ucraina care este alimentata de sustinerea rusa acordata separatistilor, inclusiv prin armament, material si antrenament", a apreciat Earnest. Oficiali americanii au declarat ca avionul malaysian a fost doborat de o racheta sol-aer, dar originea acesteia ramane nesigura.

Senatorul american John McCain a facut declaratii dure joi seara dupa aflarea tragediei:

"Vor fi repercusiuni incredibile daca se adevereste ca a fost doborat de rebeli. Daca este rezultatul actiunilor separatistilor sau a rusilor, cred ca fiecare din parti va plati un pret teribil. Asa ar trebui sa fie”, a spus John McCain, citat de www.washingtontimes.com

Washingtonul cere avioanelor americane sa evite spatiul aerian ucrainean

Agentia federala americana a aviatiei (FAA) a cerut joi avioanelor comerciale americane sa evite spatiul aerian din estul Ucrainei, in urma prabusirii avionului malaysian in aceasta zona, relateaza AFP. FAA a lansat acest apel "din cauza evenimentelor recente si unor potentiale noi activitati periculoase". Apelul vizeaza zonele Simferopol (Crimeea) si Dniepropetrovsk.

Porosenko: Insurgentii separatisti au "ucis printr-o lovitura" aproape 300 de persoane

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat vineri, intr-o adresare catre comunitatea internationala, ca insurgentii separatisti au "ucis printr-o lovitura" aproape 300 de persoane, dupa prabusirea unui avion de pasageri malaysian in estul Ucrainei, relateaza agentia oficiala Ukrinform.
"Razboiul a depasit astazi frontierele Ucrainei. Consecintele acestui razboi sunt suportate de intreaga lume. Tragedia care a avut loc joi seara in cerul din estul Ucrainei socheaza", afirma Porosenko. "Astazi, teroristii au ucis printr-o lovitura aproximativ 300 de persoane, printre care femei, copii, cetateni ai altor state", a adaugat el, calificandu-i drept "teroristi" pe insurgentii prorusi. "Ei (insurgentii) au doborat un avion de pasageri pasnic al companiei Malaysia Airlines, acesta aflandu-se la altitudinea de 10.100 de metri", a afirmat presedintele ucrainean.

Porosenko a transmis "in numele Ucrainei" condoleante familiilor victimelor. De asemenea, el a mentionat convorbirile telefonice ale separatistilor interceptate de Serviciul ucrainean de securitate (SBU). "Vreau sa va comunic ca unul dintre liderii insurgentilor s-a laudat intr-o convorbire cu tutorele sau rus, ofiterul serviciilor ruse de informatii Vasili Gheranin, ca rebelii au doborat avionul malaysian", a afirmat Porosenko.

"Am cerut Guvernului Ucrainei sa infiinteze o comisie speciala, insarcinata cu investigarea acestei catastrofe. Ancheta va fi efectuata in colaborare cu reprezentanti ai Olandei, Malaysiei si Statelor Unite", potrivit presedintelui ucrainean. El a adaugat ca a discutat la telefon cu presedintele american Barack Obama si cu premierii din Malaysia si Olanda.

"Teroristii au anuntat deja ca vor sa distruga probele si sa transporte cutiile negre la Moscova", a declarat Porosenko, adaugand ca "terorismul nu este o problema locala, ci una globala". "Ucraina este atacata dinspre teritoriul statului vecin. Razboiul hibrid poarta semne ale unei agresiuni externe, dar trebuie sa stim ca in ultimele saptamani teritoriul controlat de teroristi s-a miscorat de doua ori", a afirmat el.

Potrivit lui Porosenko, "astazi fiecare cetatean ucraiean lupta pentru independenta, suveranitate si integritate teritoriala".

UE si NATO cer o ancheta rapida in cazul catastrofei din Ucraina

Uniunea Europeana si NATO au cerut, joi, o ancheta rapida in privinta prabusirii unui avion de linie malaysian in estul Ucrainei, relateaza AFP.  "Suntem socati de informatiile privind circumstantele care inconjoara pierderea tragica a unui avion al Malaysia Airlines care efectua legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur, pe teritoriul Ucrainei si de pierderea unui numar atat de mare de vieti omenesti", a declarat sefa diplomatiei UE, Catherine Ashton.

"Gandurile noastre se indreapta catre cei ale caror rude se aflau la bord", a adaugat Ahston.  "Circumstantele trebuie clarificate fara intarziere si o ancheta internationala trebuie sa faca lumina in aceasta tragedie", a apreciat ea.

"Cerem tuturor partilor din regiunea" unde a avut loc drama "sa permita un acces total la locul accidentului pentru ca acesta sa poata fi securizat imediat, sa coopereze pe deplin (cu ancheta) si sa impartaseasca toate informatiile pertinente", a adaugat Ashton.

"Faptele si responsabilitatile trebuie sa fie stabilite cat mai repede posibil", au afirmat intr-un comunicat presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy. "Lansam un apel la o ancheta rapida si completa", au adaugat ei.

Intr-o reactie separata, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a dezvaluit ca circumstantele catastrofei raman obscure. "Totusi, instabilitatea din regiune, cauzata de separatistii sustinuti de Rusia, a creat o situatie din ce in ce mai periculoasa", a apreciat el.  "Este important ca o ancheta internationala exhaustiva sa fie deschisa imediat, fara intarziere, pentru a stabili faptele si ca cei care ar putea fi responsabili sa fie adusi rapid in fata justitiei", a continuat Rasmussen.

"Este vorba despre o noua si dureroasa ilustrare a motivelor pentru care este atat de urgent sa se puna capat acestui conflict. Fara sa prejudiciem faptele ce stau la originea prabusirii, cerem tuturor partilor sa puna capat pierderilor de vieti nenumarate in estul Ucrainei, sa se abtina de la orice act care exacerbeaza situatia si sa accepte o incetare a focului imediata", a conchis sefa diplomatiei UE, Catherin Ashton.

Barack Obama avertizeaza impotriva disparitiei probelor de la locul prabusirii avionului in Ucraina

Presedintele american, Barack Obama, a avertizat joi impotriva disparitiei dovezilor de la locul prabusirii avionului de linie malaysian in estul Ucrainei atat timp cat nu va avea loc o ancheta "transparenta", relateaza AFP.  Obama si omologul sau ucrainean Petro Porosenko au subliniat, in cadrul unei discutii telefonice, ca "toate dovezile de la locul accidentului" ar trebui sa ramana acolo pana cand anchetatorii internationali "vor fi in masura sa examineze toate aspectele acestei tragedii", a anuntat Casa Alba.

In cadrul acestui apel telefonic, Porosenko a subliniat importanta unei anchete internationale "pentru a se asigura o examinare transparenta si completa a locului accidentului". Potrivit oficialilor americani, avionul Malaysia Airlines care s-a prabusit joi in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord a fost doborat de o racheta sol-aer de origine inca necunoscuta. Obama l-a asigurat pe omologul sau ucrainean ca expertii americani isi ofera "imediat" ajutorul Ucrainei.  Presedintele american a discutat la telefon si cu premierul malaysian Najib Razak.

Majoritatea companiilor aeriene occidentale renunta la survolarea Ucrainei

Majoritatea companiilor europene si americane au decis ca nu vor survola Ucraina, dupa prabusirea unui avion de linie malaysian in estul acestei tari, relateaza AFP. Compania Air France a anuntat ca a "luat decizia de a nu mai survola estul Ucrainei".

In Germania, Lufthansa, numarul unu printre companiile aeriene de transport in Europa, a decis ca ocoleasca "spatiul aerian ucrainean incepand din acest moment". O decizie similara a luat compania italiana Alitalia. La randul sau, compania elvetiana Swiss a renuntat la survolarea estului Ucrainei.In Marea Britanie, British Airways a anuntat ca zborurile sale nu vor tranzita "spatiul aerian ucrainean, cu exceptia unui zbor zilnic pe ruta Londra - Kiev".

Un purtator de cuvant al companiei britanice a explicat ca aceasta cursa spre Kiev va fi operata, deoarece capitala ucraineana "se afla la o distanta de sute de kilometri de locul accidentului".Compania spaniola Iberia, precum si cea scandinava SAS au anuntat ca nu au zboruri care sa tranziteze estul Ucrainei.

Autoritatile ucrainene au inchis, joi seara, toate rutele aeriene care tranziteaza estul tarii, a anuntat Eurocontrol. Toate zborurile pe aceste rute sunt in prezent respinse de Eurocontrol", a anuntat intr-un comunicat organizatia care se ocupa de gestionarea spatiului aerian european, precizand ca "toate aceste rute vor ramane inchise pana la emiterea unui alt ordin".Anterior, dupa producerea accidentului, Franta a indemnat toate companiile aeriene sa evite spatiul aerian ucrainean.

CRONOLIGIA EVENIMENTELOR DIN 17 IULIE 2014

MAE: Celula de criza la MAE dupa accidentul aviatic - Ministrul Titus Corlatean a dispus activarea celulei de criza la nivelul MAE ca urmare a catastrofei aviatice din Ucraina, obiectivul prioritar constituindu-l obtinerea de informatii certe cu privire la cetatenia pasagerilor aflati la bordul avionului prabusit, pana acum nefiind informatii oficiale.

"Ministrul afacerilor externe Titus Corlatean a dispus activarea Celulei de criza la nivelul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, ca urmare a catastrofei aviatice survenite in estul Ucrainei. Obiectivul prioritar il constituie obtinerea unor informatii certe cu privire la cetatenia pasagerilor aflati la bordul avionului prabusit", se arata intr-un comunicat transmis joi seara de MAE.

Pana la momentul actual, autoritatile olandeze nu au comunicat informatii oficiale in acest sens, precizeaza ministerul.

Ambasadele Romaniei la Haga, Kiev si Kuala Lumpur se afla in legatura permanenta cu oficialitatile locale pentru clarificarea situatiei, mentioneaza sursa citata.

Olanda: Premierul Olandei, Mark Rutte, s-a declarat "profund socat" ca un avion care a decolat de la Amsterdam s-a prabusit in estul Ucrainei, informeaza AFP.

Romania - Traian Basescu: Presedintele Traian Basescu este "consternat" de tragicul eveniment petrecut joi in spatiul aerian al Ucrainei si cere clarificarea imediata a conditiilor in care s-a petrecut accidentul aviatic, solicitand ca experti UE sa participe la ancheta alaturi de autoritatile ucrainene.

Administratia Prezidentiala a transmis un comunicat de presa referitor la accidentul aviatic petrecut joi in spatiul aerian al Ucrainei.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., in spatiul aerian al Ucrainei in care a fost implicata o aeronava Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul presedinte Traian Basescu cere clarificarea imediata a conditiilor in care s-a petrecut tragicul accident si solicita ca experti ai Uniunii Europene sa participe la ancheta alaturi de autoritatile ucrainene", se arata in comunicat.

Romania - Victor Ponta: Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, in judetul Arad, ca prabusirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines in Ucraina este o tragedie si ca in acest moment nu are nicio informatie privind existenta unor pasageri romani la bordul aeronavei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am auzit de accidentul aviatic, ministrul Transporturilor a vorbit cu mine cand eram in masina dinspre Timisoara, o sa incercam sa aflam daca e si vreun cetatean roman. In acest moment nu avem niciun fel de informatii. E o tragedie", a spus Victor Ponta.

SUA: Purtatorul de cuvant al Departamentul de Stat al SUA a declarat intr-o conferinta de presa transmisa LIVE de www.stirileprotv.roca nu confirma, deocamdata, zvonurile potrivit carora avionul a fi fost doborat de o racheta a separatistilor pro-rusi.

Sinteza declaratiilor din SUA

- "Multi m-au intrebat ce stim despre aceasta prabusire. Deocamdata nu avem detalii despre victime si cauza accidentului. Ambasada din Kiev este in stransa legatura cu autoritatile."

- "Asa cum am mai spus, suntem in legatura cu autoritatile ucrainene. Nu avem confrmari ale acestor detalii (potrivit carora avionul ar fi fost doborat de o racheta, n.red.). Nu voi specula pe acest subiect."

- "Noi nu am afirmat ca avionul ar fi fost doborat de o racheta de tip BUK. Vom verifica aceasta informatie".

- "Nu stim daca erau cetateni americani la bord. Imediat ce vom avea aceste informatii le vom da publicitatii."

COMUNICATUL oficial al companii Malaysia Airlines, despre tragedia produs in Ucraina:

 
Sursa foto: Mediafaxfoto/ AFP

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Catastrofa in Ucraina. Locuitorii unui sat ucrainean:
Catastrofa in Ucraina. Locuitorii unui sat ucrainean: "Au inceput sa cada oameni din cer". INFOGRAFIC si LIVE UPDATE

18 iulie 2014. Un avion care venea din Amsterdam si se indrepta spre Kuala Lumpur, in Malaysia, s-a prabusit in Ucraina. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord au murit.

Cine a doborat avionul? Ministerul rus al Apararii: Sistemul de rachete ucrainean era activ in ziua prabusirii aeronavei
Cine a doborat avionul? Ministerul rus al Apararii: Sistemul de rachete ucrainean era activ in ziua prabusirii aeronavei

Sistemul de rachete ucrainene era activ in ziua prabusirii avionului malaysian, a anuntat vineri Ministerul rus al Apararii, preluat de AFP.

Tragedia se repeta pentru Malaysia Airlines. Boeing-ul 777 prabusit in luna martie, nu a fost gasit nici pana azi
Tragedia se repeta pentru Malaysia Airlines. Boeing-ul 777 prabusit in luna martie, nu a fost gasit nici pana azi

Un avion al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit joi seara in Ucraina. Zborul MH17 a disparut de pe radar undeva la granita cu Rusia, iar presedintele ucrainean Petro Porosenko nu exclude varianta ca acesta a fost doborat de o racheta.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.