Infiorator. Monstruozitati de pesti ce traiesc in adancurile oceanelor
Imagini uimitoare ale unor creaturi marine de mare adancime au fost surprinse de catre oameni de stiinta din Australia, la adancimi subacvatice record, in Marea Bariera de Corali.
Expertii de la Universitatea din Queensland au folosit camere foto si video sofisticate pentru a surprinde viata la o adancime de aproape 1.500 de metri.
Biologul marin Justin Marshall, care a condus echipa, a declarat ca au fost capturate imagini cu rechini preistorici cu sase branhii, specii de macrou urias si roiuri de crustacee, dar, de asemenea, au fost surprinse imagini cu creaturi neidentificate inca, in zona Osprey din Marea Bariera de Corali.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Echipa de cercetatori a surprins creaturile marine folosind o lumina slaba, cu aparate special proiectate pentru a fi controlate prin telecomanda.
"Unele dintre aceste creaturi, care traiesc la asemenea adancimi, se hranesc doar o data sau de doua ori pe an. Multe specii au evoluat, de asemenea, pentru a produce proria lor lumina, deoarece razele soarelui nu reusesc sa patrunda la mai mult de 800 de metri sub suprafata marii. Aceste vietuitoare produc o lumina similara cu cea a licuricilor pe care o utilizeaza ca pe un mecanism de aparare, pentru a comunica sau a vedea", sustine biologul Justin Marshall.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Queensland pregatesc in prezent o expeditie in America de Sud, unde vor filma specii care traiesc la adancimea de 2.000 de metri.
Una dintre creaturile pe care echipa spera sa o surprinda este o meduza uriasa, care are cele mai mari celule nervoase din lume.
Foto: Queensland Brain Institute