Incendiile devastatoare din Australia au scos la iveală construcții vechi de mii de ani

Ultima actualizare: 25-01-2020 13:48
Australia
Pro TV

Canale de apă care au fost construite de indigeni australie în urmă cu mai multe mii de ani au fost descoperite acum, după incendiile masive care au devastat statul Victoria din Australia.

Potrivit CNN, Peisajul Cutural Budj Bim, format din canale, baraje și stăvilare de apă - construite din rocă vulcanică - reprezintă unul dintre cele mai ample și vechi sisteme de acvacultură, potrivit UNESCO.

Aeastă rețea de canale a fost construită de tribul Gunditjmara în urmă cu peste 6000 de ani, fiind mai vechi decât pidamidele egiptene.

Arheologii știau de acest sistem acvatic - fiind adăugat pe lista UNESCO din iulie 2019 - însă abia acum au fost scoase la iveală secțiunile din jurul său.

Reprezentantul Gunditjmara, Denis Rose, manager la organizația non-profit Gunditj Mirring Traditional Owners Aboriginal Corporation, a declarat pentru CNN că sistemul este semnificativ mai mare decât ceea ce s-a știut până acum: ”Când ne-am întors în zonă am descoprit un canal ascuns în iarbă și alte vegetații. Avea cam 25 de metri lungime, ceea ce era o mărime destul de substanțială.”

El mai spune că alte structuri noi, asemănătoare canalelor și iazurilor, sunt acum vizibile pe terenul care a fost ars.

UNESCO spune că populația Gunditjmara a folosit acest sistem de canale pentru a redirecționa apa către zonele de acvacultură. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO