Încă o mutație a noului coronavirus, descoperită în Regatul Unit. De unde ar proveni

24-12-2020 15:32


coronavirus

Regatul Unit a detectat o nouă mutaţie a coronavirusului la contacţi ai unor persoane infectate care au călătorit dinspre Africa de Sud, a precizat miercuri ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud a anunţat săptămâna trecută că a fost descoperită o nouă mutaţie genetică a virusului, care ar putea fi cauza unei creşteri recente a numărului de infectări în această ţară.

''Datorită unei impresionante capabilităţi genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului aici, în Marea Britanie'', a declarat Hancock în cadrul unei conferinţe de presă.

''Ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni", a mai spus acesta.

Marea Britanie se confruntă deja cu provocarea de a ţine sub control transmiterea unei variante mutante a coronavirusului, cu 70% mai transmisibilă, iar Hancock a precizat că, după câte se pare, noua variantă a suferit mutaţii ulterioare şi este mult mai infecţioasă.

Acesta a mai precizat că persoanele care au fost în contact apropiat cu noua tulpină se află în carantină, iar cei care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni trebuie de asemenea să intre în carantină.

Ministrul a adăugat că au fost impuse restricţii imediate asupra călătoriilor dinspre Africa de Sud.

De la anunțul apariției noii tulpini, multe state europene, printre care şi România, au impuns restricţii de călătorie dinspre Regatul Unit, de teama "importului" noii tulpini de SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, această tulpină poate fi ţinută sub control la fel ca şi celelalte tulpini, au subliniat oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO