Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie e mai contagioasă. Țara în care s-a mai descoperit o mutație
Noua tulpină de coronavirus, descoperită recent în Marea Britanie, se răspândește mai repede decât versiunea cunoscută deja.
Potrivit Sky News, oamenii de ştiinţă au avertizat guvernul de la Londra în legătură cu acest lucru, iar miniştrii urmează să aibă o şedinţă săptămâna viitoare. În plus, ministrul Sănătăţii din Africa de Sud a transmis că şi acolo a fost identificată o "nouă variantă" a virusului.
Între timp, pe continentul european, în pofida măsurilor tot mai severe, situația nu se îmbunătățește. Vineri, Germania a raportat aproape 32 de mii de cazuri noi de îmbolnăvire și peste opt sute de decese.
Austria a anunţat că intră în carantină totală după Crăciun, iar Italia se închide parţial în timpul sărbătorilor de iarnă.
În ajun de sărbători, din Germania ori Olanda până în Portugalia, europenii înăspresc restricțiile, pentru a încerca să stăvilească al doilea val și să îl evite pe al treilea.
Londra și-a închis puburile și restaurantele, Germania și Danemarca - școlile și magazinele. Italia și Spania iau în calcul revenirea la carantină, iar Grecia a anunțat că, de Crăciun, în biserici vor avea voie cel mult 9 persoane, iar în catedrale - 25.
Vineri, responsabilii de la Stockholm au raportat peste 8.800 de cazuri noi, iar regele Carl Gustaf a vorbit public despre eșecul "strategiei suedeze".
Ștefan Löfven, premierul suedez: „Pentru prima dată de la începutul pandemiei, numărul maxim de persoane care pot sta la aceeaşi masă într-un restaurant a fost redus la 4. Vânzările de alcool sunt interzise începând cu ora 20. Se introduce un număr maxim de persoane şi în centrele comerciale și sălile de sport, purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun devine obligatorie. Dacă măsurile nu vor avea efectul scontat, atunci guvernul vă impune carantina.”
În Italia, țară care se confruntă cu o tendință anti-vaccinare în creștere în ultimii ani, a început instalarea a 1500 de pavilioane din lemn pictate cu flori roz, menite să simbolizeze regenerarea. Concepute pro-bono de faimosul arhitect italia Stefano Boeri pentru a servi drept centre de vaccinare anti-COVID, pavilioanele vor fi amplasate în piețe și zone centrale ale orașelor.