Inapoi in Imperiul Roman. Cu ajutorul unui muzeu virtual
Baile romane, frescele sau chiar eruptia vulcanului Vezuviu prind din nou viata in apropiere de Neapole intr-un muzeu virtual.
Acolo oamenii pot sa vada cam cum se traia in urma cu doua mii de ani in Imperiul Roman, gratie tehnologiei, care le simte fiecare pas si le dezvaluie lumi apuse.
De indata ce trec pragul muzeului virtual, vizitatorii au parte de o adevarata experienta multi-senzoriala, care ii transporta in urma cu peste 2000 de ani. Vilele din Pompei sau baile termale reinvie cu ajutorul tehnologiei.
Alegeri 2024
10:09
Cum au votat la prezidenţiale românii din Câmpulung Muscel, orașul unde Elena Lasconi este primar
10:05
Ce spune istoricul austriac care a avertizat de doi ani despre Călin Georgescu
09:54
Sociologul Gelu Duminică: Votul de aseară ne arată dezamăgirea din rândul poporului față de clasa politică actuală
09:43
Rezultate prezidențiale. Călin Georgescu, pe primul loc în 13 judeţe şi în diaspora. Lasconi, în 5 judeţe şi în București
Chiar si cea mai mica miscare este inregistrata de cele 50 de camere cu lumina infrarosie, iar intentiile sunt ghicite si transpuse in realitate cu ajutorul a 70 de proiectoare si 200 de procesoare.
In plus, daca tragi cu urechea cand te plimbi pe strazile din Pompei poti sa auzi conversatiile vanzatorilor. Totul a fost atent gandit, pana la cel mai mic detaliu, asa ca vizitatorii pot vedea inclusiv necrutatoarea eruptie a lui Vezuviu din anul 79.
In curand vizitatorii ar putea fi chiar identificati in timp ce se plimba prin muzeu si vor putea auzi explicatiile in limbile lor materne.