In fata unor masuri dure, Grecia refuza sa fie "tapul ispasitor al crizei din zona euro"
Grecia este constransa sa ia imediat masurile cele mai dure de austeritate pentru a evita falimentul. O cer in mod imperios creditorii tarii, Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI.
"Acum toate tarile fac revizuiri ale prognozelor de crestere economica, cred ca si Romania va trebuie sa faca revizuire de crestere economica", a spus Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor.
Daca vrea sa primeasca urmatoarea transa de 8 miliarde de euro de la FMI si Uniunea Europeana, Grecia trebuie sa aplice imediat 15 masuri dure pentru reducerea imensului deficit bugetar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mingea este in terenul Greciei. Implementarea masurilor este esentiala", a punctat Bob Traa, reprezentatntul FMI in Grecia.
Cele 100.000 de locuri de munca trebuie sa dispara de la companiile controlate de stat. Salariile raman inghetate, iar pensiile vor fi micsorate. De asemenea, va fi majorata taxa pe pacura folosita la incalzire. In plus, guvernul trebuie sa accelereze privatizarile masive la care s-a angajat pentru a aduce la buget 50 de miliarde de euro in anii urmatori.
"Masuri suplimentare vor fi necesare pentru reducerea substantiala a deficitului public", a explicat Bob Traa, reprezentantul FMI in Grecia.
Nu taxe mai mari, ci o mai buna colectare a lor, precum si taierea drastica a cheltuielilor publice, este sfatul reprezentantul FMI.
"In 2011, vrem sa obtinem un surplus la buget de 1,8 miliarde de euro pentru ca la sfarsitul lui 2012 sa ajungem la o economie de 3 miliarde de euro", a declarat Evangelos Venizelos, ministrul grec de finante
Ministrul grec de finante a avut si o rabufnire de orgoliu in cursul zilei de luni.
€, a spus el adaugand ca institutiile europene folosesc Grecia ca o "scuza facila" pentru a-si ascunde lipsa de competenta in gestionarea crizei.