Impuscaturi in Brooklyn. Trei membri ai unor trupe de rock iraniene au fost ucisi de un alt iranian

Ultima actualizare: 15-11-2013 06:54
Politia

Trei muzicieni care faceau parte din 2 grupuri iraniene de indie-rock din SUA au fost impuscati mortal, luni, in Brooklyn. Ucigasul este tot un rocker, coleg de trupa al victimelor, care s-a sinucis dupa comiterea acestor atacuri.

Printre cei care au murit se afla Soroush Farazmand, in varsta de 27 de ani, a carui trupa - Yellow Dogs - a fost subiectul unui reportaj CNN in 2009 despre scena muzicii rock iraniene din underground. Politia l-a gasit mort pe chitarist, impuscat in piept, la etajul 2 al unei cladiri din East Williamsburg, unde artistii traiau si compuneau.

Fratele sau, Arash, in varsta de 28 de ani, era baterist in trupa Free Keys si a fost de asemenea impuscat mortal in aceeasi locatie, alaturi de al 3-lea muzician iranian, Ali Eskandarian, de 35 de ani.

Conform politiei, un alt artist iranian, "de strada", a fost ranit in acest schimb de focuri, in umar.

Atacatorul, care s-a sinucis cu pistolul in gura pe acoperisul cladirii unde au avut loc crimele, a fost identificat sub numele Ali Akbar Mohammadi Rafie, in varsta de 29 de ani. Ali Salehezadeh, purtator de cuvant al trupei Yellow Dogs, a declarat ca atacatorul era un fost membru al formatiei Free Keys.

Ali a mai precizat ca "un conflict marunt" a avut drept rezultat producerea unei lipse de comunicare intre atacator si trupa de rock. Politia a anuntat ca barbatul inarmat cu un pistol calibru 308 a mers din etaj in etaj in cladirea din East Williamsburg si a ucis 3 oameni, dupa care s-a sinucis.

In reportajul realizat in 2009, reporterii CNN aratau ca membrii trupei iraniene de indie rock Yellow Dogs prefera sa ramana in "underground" si sa repete intr-un studio clandestin pentru a evita sanctiunile autoritatilor islamiste.

Membrii acestei trupe s-au mutat in Brooklyn dupa ce au devenit cunoscuti datorita contributiei la soundtrack-ul filmului "No One Knows About Persian Cats" - film despre scena muzicala iraniana din underground, care a castigat un premiu la Cannes.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO