Incident socant in fata Palatului de Justitie din Sofia. "Baronul drogurilor", impuscat cu 4 gloante

Ultima actualizare: 01-02-2013 07:13

Incident socant in fata Palatului de Justitie de la Sofia. Unul din cei sase "baroni ai drogurilor" din Bulgaria si garda lui de corp au fost impuscati, inainte de a pasi in sala de judecata.

Mafiotul a incasat patru gloante, iar starea sa este incerta. Interesant este ca inainte sa faca avere din stupefiante, ranitul a fost de partea binelui. Era luptator in trupele antitero.

La noua si jumatate dimineata, Zlatomir Ivanov, zis "Zlatko Bereta", un personaj temut din lumea interlopa, se pregatea sa intre in cladirea Palatului de Justitie din centrul Sofiei.

Folosea de obicei una dintre usile laterale, insa marti, din motive necunoscute, a ales intrarea principala a cladirii. Nu a pasit bine pe scari, cand s-a trezit sub o ploaie de gloante. Unul i-a strapuns abdomenul, iar alte trei i s-au infipt in maini si picioare.

Imediat a fost dus de oamenii sai pe holul Palatului de Justitiei, unde s-a refugiat pana la sosirea ambulantelor. Ranit usor la picior a fost si bodyguardul sau care a ripostat atacului.

Focurile de arma au fost trase dintr-un imobil situat in fata tribunalului, unde se afla birouri de avocati. Imediat dupa atac, un fum gros a inceput sa iasa pe ferestrele cladirii. Politistii s-au gandit imediat la un incendiu declansat de atacator, care ar fi incercat astfel sa isi stearga urmele.

Presa de la Sofia a aflat planul executiei, demn de un scenariu de film. Astfel, cei care ar fi comandat crima au tocmit doi lunetisti ca sa il lichideze pe Zlatomir Ivanov. Cel care a tras a fost, se pare, unul "plasat" in cladirea de birouri.

De altfel, vecinii au povestit ca desi imobilul nu era folosit, in ultima perioada au observat persoane necunoscute intrand acolo.

In varsta de 44 de ani, "Zlatko Bereta" urma sa apara in fata judecatorului pentru un proces in apel la condamnarea din februarie anul trecut, cand a primit opt ani de inchisoare pentru conducerea unei grupari care se ocupa cu traficul de droguri.

In discutiile cu avocata lui, barbatul nu a pomenit nimic de eventuale amenintari cu moartea.

Inainte de "cariera" in randul gruparilor de crima organizata, Bereta a facut parte din trupele antitero, la inceputul anilor '90. Zece ani mai tarziu era nominalizat de o organizatie guvernamentala drept unul dintre cei sase capi ai retelelor de stupefiante care acopera intreaga Bulgarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO