Imagini spectaculoase de la dineul oferit de Regină în cinstea lui Trump. GALERIE FOTO


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 19:53
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 10:44
Categorie: Stiri externe

170 de persoane au participat la dineul organizat de Regina Elisabeta cu prilejul vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie.

 Prima doamnă a SUA, Melania Trump, a stat alături de prințul Charles – doar unul dintre cei 16 membri ai familiei regale invitați la eveniment.

Liderul de la Casa Albă a venit însoțit la dineul de la Buckingham de patru din cei cinci copii: Ivanka, Eric, Donald Junior și Tiffany, scrie Daily Mail. Marii absenți de la eveniment au fost ducii de Sussex, Harry și Meghan.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini de la dineu.

La dineu s-au servit patru feluri de mâncare și au fost folosite peste 2.000 de bucăţi de tacâmuri de argint, conform Reuters, citat de Agerpres.

Invitații au mâncat halibut pregătit la aburi cu mousse de creson, urmat de spată de miel Windsor şi sablé de căpşuni cu cremă de lămâie şi verbină, precum şi o selecţie de
fructe proaspete asortate. Vinurile oferite au inclus un spumant englezesc Windsor Great Park din 2014 şi un Chateau Lafite Rothschild din 1990.

A fost folosit un serviciu de masă argintat „Grand Service", comandat de George al IV-lea pe când era Prinţ de Wales în 1806. Serviciul conţine peste 4.000 de piese, inclusiv farfurii şi 107 policandre.

Palatul Buckingham spune că pregătirea mesei pentru un banchet de stat începe cu aproximativ 5 zile înaintea sosirii şefului de stat, iar fiecare detaliu al mâncării este verificat şi aprobat de Regina Elisabeta.

Aranjamentele florale au fost în nuanţe văratice de roz şi alcătuite alcătuite din sângele voinicului, bujori de diferite culori, trandafiri Avalanche, micsandre şi nemţişor. Fiecare şervet a fost împăturit sub formă de bonetă olandeză de o persoană special însărcinată pentru aceasta, Yeomanul Celarului de porţelanuri şi sticlă.

Donald Trump, primit cu salve de tun

 

Dacă pentru Donald Trump şi pentru soţia sa Melania este pentru prima oară când sunt oaspeţii unui banchet britanic regal, regina este obişnuită cu astfel de ocazii. Acesta este a 113-a oară când Elisabeta a II-a a Marii Britanii este gazda unei vizite de stat.

Eticheta cere ca invitaţiile pentru vizitele de stat să fie adresate de către guvern, dar regina este cea care îndeplineşte rolul de gazdă.

După ce a fost salutat la Palatul Buckingham cu salve de tun, Trump a participat la un prânz privat cu monarhul britanic şi a luat ceaiul cu Prinţul Charles la palatul Clarence House.

La banchetul oficial, la care codul vestimentar cere ca bărbaţii să poartă cravată albă şi frac, iar femeile rochii de seară, soţia preşedintelui american a purtat o rochie Dior Haute Couture din crep de mătase crem cu detalii din tul de mătase.

„Îndreptându-ne privirile spre viitor, sunt încrezătoare că valorile şi interesele noastre comune vor continua să ne unească. În această seară sărbătorim o alianţă care a contribuit la asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru ambele noastre popoare timp de decenii şi care cred că va continua mulţi ani de acum înainte", a declarat regina, înainte de a toasta în cinstea cuplului prezidenţial american.

Preşedintele Donald Trump a adresat cuvinte de laudă reginei Elisabeta pentru contribuţia sa la eforturile de război din timpul cel de-al doilea război mondial, amintind povestea în care aceasta a reparat motorul unui camion militar.

„Acel mecanic tânăr era viitoare regină - o femei măreaţă, măreaţă. Legătura dintre naţiunile noastre a fost pecetluită pentru totdeauna în acea măreaţă cruciadă. Onorând victoria şi moştenirea noastră comună, afirmăm valorile comune care ne vor uni în viitor; libertate, suveranitate, auto-determinare, statul de drept şi drepturile ce ne-au fost acordate de Dumnezeu atotputernic”, a spus Trump.

Donald Trump este al treilea preşedinte american, alături de Barack Obama şi George W. Bush, care a avut parte de o vizită de stat oficială sub regina Elisabeta. Monarhul britanic s-a întâlnit cu toţi cei 13 preşedinţi americani care au fost în funcţie în timpul domniei sale, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

AFP notează că mai multe personalităţi politice, printre care şeful opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn şi preşedintele Camerei Comunelor John Bercow ,au decis să nu participe la banchet.

Sfârşitul vizitei prezidenţiale americane de trei zile în Marea Britanie va fi centrat pe cea de-a 75-a aniversare a Debarcării din Normandia, o ceremonie urmând să aibă loc miercuri la Portsmouth (în sudul Angliei), în prezenţa Reginei şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Donald şi Melania Trump vor face apoi o scurtă vizită în Irlanda, pentru a ajunge apoi, pe 6 iunie, în Normandia pentru festivităţile organizate de autorităţile franceze. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Donald Trump, vizită controversată în Marea Britanie. Pe cine a jignit în prima zi
Donald Trump, criticat pentru modul ”ciudat” în care a salutat-o pe regina Elisabeta
Regina Elisabeta le-a arătat Colecția regală britanică lui Donald și Melania Trump
FULLSCREEN
Imagini spectaculoase de la dineul oferit de Regină în cinstea lui Trump. GALERIE FOTO
  • /

Sursa: Agerpres Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO